U narednih 5-6 dana uglavnom suvo, do petka temperature oko proseka, a zatim oko 20°C

U Vojvodini će tokom narednih 5-6 dana biti promenljivo oblačno vreme, ali uz dosta sunčanih intervala i uglavnom suvo. Malo kiše, i to samo ponegde, može biti danas i u utorak, i zatim u petak. Dok će do petka temperature biti oko proseka, od petka će uslediti osetnije otopljenje, ali koje verovatno neće potrajati. Promena vremena moguća je u nedelju 24. marta.

Danas i sutra promenljivo oblačno, uz vrlo malu verovatnoću za po koju kap kiše mestimično. Ipak, u većini mesta ostaće suvo, kada govorimo o području Vojvodine. Jutarnje temperature će sutra biti nešto niže, između 1 i 3°C, uz čestu pojavu slabog prizemnog mraza. Današnji maksimumi između 13 i 15°C, a u utorak nešto niže, između 10 i 12°C. U utorak će duvati umeren severni i severoistočni vetar.

Sreda i četvrtak će potom proći u znaku pretežno sunčanog vremena, uz porast temperatura u četvrtak. U sredu jutarnji minimumi između -2 i 1°C, što bi moglo uzrokovati malu i neznatnu štetu na procvetalom voću, uz umeren prizemni mraz, dok će se maksimalne temperature kretati između 13 i 15°C. U četvrtak minimumi između 2 i 3°C, a maksimalne temperature od 15 do 17°C. U četvrtak će duvati slab vetar, promenljivog smera, uglavnom zapadni. U petak vetar slab do umeren, zapadni i severozapadni.

Od četvrtka/petka temperature iznad proseka, a zatim zahlađenje na samom kraju sedmice (Izvor: tropicaltidbits.com)

U petak maksimalne temperature bez bitnije promene u odnosu na četvrtak, od 16 do 18°C, dok će u subotu biti još toplije, uz dnevne maksimume između 19 i 21°C. U nedelju treba očekivati promenu vremena uz naoblačenje sa kišom i padom temperatura. Moguće su značajnije padavine, a kiša bi se mogla produžiti i na ponedeljak. Još uvek nije sasvim izvesna sinoptička situacija od nedelje 24. marta, pa je tako rano i govoriti o količini padavina koja se može očekivati, ali aktuelne projekcije su 15-25mm akumulacije tokom dva dana, u većem delu Vojvodine.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *