U drugom delu dana uz pljuskove i grmljavinu moguće i nepogode, sledi stabilniji i svežiji period

Tokom poslednja dva dana septembra beležili smo dnevne maksimume oko 25°C, a to će biti slučaj i danas. Sutra se očekuje manji pad temperatura, dok će od ponedeljka uz dalji priliv hladnijeg vazduha dnevne temperature ponovo biti do 20°C, uz prohladna jutra, odnosno jutarnje minimume malo ispod 10°C. Danas u drugom delu dana nestabilno, još malo kiše može biti u ponedeljak 3. oktobra, a zatim bi trebalo da usledi period stabilnijeg vremena bez padavina – barem do kraja sledeće sedmice.

U poslepodnevnim i večernjim satima uz nestabilnu atmosferu, pored lokalnih pljuskova sa grmljavinom danas će biti uslova za vremenske nepogode (kao što je to bio slučaj i u četvrtak 29. septembra) sa jakim i olujnim vetrom (Z/SZ smera) i lokalnom pojavom grada. Moguća je i obilnija količina padavina za kratko vreme, zbog čega treba biti na oprezu.

Pljuskovi sa grmljavinom premeštaće se u ZJZ struji prema ISI zemlje (Swiss 4×4) – meteologix.com

Maksimalne temperature danas će se kretati između 24 i 26°C.

U nedelju će preovladavati promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i suvo. Duvaće umeren, na udare povremeno jak severozapadni vetar. Temperature će biti u manjem padu. Minimalne će biti u intervalu od 12 do 14°C, a maksimalne od 20 do 22°C.

U ponedeljak će preovladavati umereno do potpuno oblačno i svežije vreme. Ujutru i pre podne očekuje se slaba kiša mestimično, dok će u drugom delu dana biti suvo uz kraće sunčane periode. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 12 i 14°C, a maksimalne dnevne od 17 do 19°C.

U nastavku sledeće sedmice sveže i suvo

Od utorka pa najverovatnije do kraja sledeće sedmice preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. U sredu 5. oktobra može biti magle, ali o tome je još uvek (pre)rano govoriti. Konačno bi na barem 5 dana, a verovatno i duže, imali predah od padavina kojih je u septembru bilo znatno više od proseka.

Meteogram za Novi Sad 10 dana (ECMWF)

Jutarnje temperature uglavnom će se kretati između 7 i 10°C u danima do predstojećeg vikenda, a maksimalne dnevne od 16 do 19°C. Potom bi narednog vikenda došlo do manjeg otopljenja.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *