U četvrtak i petak prolećnih 20°C, do tada dosta oblaka

U utorak će provladavati promenljivo oblačno, a u sredu pretežno do potpuno oblačno vreme. Od četvrtka sledi delimično razvedravanje, uz advekciju znatno toplijeg vazduha na naše područje, tako da će četvrtak i petak obeležiti duži sunčani intervali, uz prolećne temperature koje će se u najtoplijem delu dana kretati čak oko 20°C. Novi pad temperatura i njihovo vraćanje u normalu, očekuje se narednog vikenda.

U utorak, a posebno sredu, iznad našeg područja očekuje se znatna količina oblačnosti. U utorak su mogući kraći sunčani periodi, dok se sunčani intervali u sredu ne očekuju. Ipak, zadržaće se uglavnom suvo vreme, a samo ponegde moguća je po koja kap kiše, naročito u utorak ujutru i pre podne, i to na jugu pokrajine.

U utorak će se minimalne temperature kretati između 1 i 4°C, a maksimalne dnevne od 11 do 13°C. Duvaće uglavnom umeren severozapadni vetar.

U sredu će se jutarnje temperature kretati između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne od 11 do 14°C. Duvaće slab do umeren, zapadni i jugozapadni vetar.

U četvrtak i petak prolećne temperature

U četvrtak i petak očekuje se malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, posebno u četvrtak u drugom delu, odnosno u petak u prvom delu dana. U četvrtak će duvati slab do umeren južni i jugoistočni vetar, dok se u petak krajem dana očekuje okretanje vetra na severozapadni, uz njegovo jačanje.

U četvrtak dnevne temperature oko 20 stepeni (GFS)

Maksimalne temperature tokom ova dva dana kretaće se između 19 i 22°C – što više priliči aprilu, nego sredini marta meseca.

Kraj ove epizode toplijeg vremena obeležiće hladni front koji se očekuje u petak u večernjim časovima, odnosno u noći ka suboti. Više informacija svakako u narednim danima, a mi vam predlažemo da svakodnevno pratite našu trodnevnu prognozu vremena za Vojvodinu i Beograd.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 471

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.