Toplije od četvrtka, promenljivo vreme tokom cele sedmice

Sve do kraja aktuelne sedmice bićemo pod uticajem ciklonske aktivnosti, a naročito od četvrtka. Obzirom na očekivan položaj i premeštanje ciklona, od četvrtka se očekuje priliv toplijeg vazduha na naše područje, ali će biti promenljivo vreme, uz čestu smenu sunčanih i oblačnih intervala, i povremene padavine, uglavnom lokalnog karaktera.

U utorak će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme uz uslove za kratkotrajnu kišu ili pljusak lokalno, sa najvećom verovatnoćom tokom popodneva. Ipak, u većini predela će ostati suvo vreme tokom celog dana. Jutarnje temperature kretaće se između -2 i 1°C, dakle uz pojavu slabog mraza u većini predela, a maksimalne dnevne od 9 do 12°C. Duvaće slab vetar, promenljivog smera.

U sredu se takođe očekuje dosta oblaka iznad našeg područja, tokom noći ka sredi i u prvom delu dana u većini predela sa slabom kišom povremeno. Tokom popodneva se očekuje potpuni prestanak padavina. U severnim predelima količina će biti sasvim simbolična, dok se na jugu pokrajine može skupiti 5-10mm. Jutarnje temperature će se kretati od 2 do 4°C, a maksimalne dnevne od 10 do 13°C. Duvaće slab do umeren, uglavnom zapadni i severozapadni vetar.

Otopljenje u većem delu Evrope u drugom delu sedmice (GFS)

Četvrtak će obeležiti promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme. U prvom delu dana očekuju se i duži sunčani periodi, dok će u drugom delu dana biti znatno više oblaka. Očekuje se i priliv toplijeg vazduha. Tako će se jutarnje temperature kretati između 0 i 2°C (prizemni mraz na 5cm), a maksimalne dnevne od 14 do 18°C. U četvrtak će duvati slab do umeren jugoistočni vetar.

U okviru popularne telekomunikacione aplikacije Viber pokrenuli smo naš kanal, koji će služiti za povremeno obaveštenje pratilaca o novim aktuelnostima našeg rada, a pre svega aktuelnih i očekivanih vremenskih prilika u Vojvodini, ali i šire. Obaveštenja ćemo slati povremeno, najčešće 2 puta nedeljno, a u slučaju nekih opasnih meteoroloških pojava (što je kod nas svakako retko) po potrebi i češće.

VojvodinaMeteo trudi se na uspostavljanju što više kanala komunikacije sa svojim pratiocima, kako niko ne bi ostao uskraćen za sveže i kvalitetne informacije. Možete se pridružiti klikom na dugme ispod, i pozvati svoje prijatelje da se pridruže praćenju kanala. Prisustvo je anonimno, odnosno komentarisanje, kao i slanje privatnih poruka nije moguće. Ne radi se o Viber grupi.

U petak i subotu moguće prolećne nestabilnosti

Tokom petka i subote postoje uslovi za (u većini predela prve) pljuskove i grmljavinu, a posebno u petak. Ovome ćemo se detaljnije posvetiti u predstojećim ažuriranjima naše trodnevne prognoze. Tokom petka bi čak bilo mogućnosti za vremenske nepogode sa gradom.

Potencijalno visoke aprilske vrednosti CAPE-a u petak (GFS)

U petak će se već maksimalne temperature kretati uglavnom između 17 i 20°C, a u subotu bi moglo biti i koji stepen toplije. U nedelju bi se nastavio priliv toplijeg vazduha na naše područje, te bi živa u termometrima dostizala i celih 25°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *