Tokom noći i sutra pre podne padaće PRLJAVA KIŠA mestimično

Uglavnom u drugom delu noći, tokom jutra i mestimično sutra pre podne očekuje se jače naoblačenje mestimično sa kišom, a ponegde tokom noći i jutra može biti i susnežice. Ciklon čiji se centar sada nalazi u oblasti Sicilije u svom prednjem delu uslovljava jako južno visinsko strujanje, a na jugu Balkana ima češće pojave jakog i olujnog vetra južnih smerova, naročito na Kritu i u Grčkoj.

Koncentracija peska u ponedeljak ujutru (SKIRON)
Koncentracija peska u ponedeljak ujutru (SKIRON)

Najveća koncentracija peska očekuje se u Grčkoj, gde se očekuje prava peščana oluja tokom noći i sutra u prvom delu dana, a velika koncentracija peska u atmosferi očekuje se i u glavnom gradu Atini.

Kada je reč o nebu iznad Srbije povećana koncentracija pustinskog peska iz Sahare očekuje se tokom večeri, predstojeće noći i jutra, najpre na jugu Srbije, dok se najveća koncnetracija u Vojvodini očekuje tokom jutra i prepodneva.

Zato u predelima gde bude kiše i susnežice, a to će biti slučaj u većem delu Vojvodine, ne treba da iznenati pojava prljave kiše (ponegde susnežice), što ćete najlakše primetiti po žutim mrljama na svojim automobilima, ali i prljavoj odeći. Atmosfera može biti zamućena i oblaci mogu poprimiti žućkastu boju.

Analiza satelitskog snimka ukazuje na veće koncentracije peska
Analiza satelitskog snimka ukazuje na veće koncentracije peska (Severe Weather Europe) – www.severe-weather.eu

Ova pojava inače nije čudna za naše područje, ali naravno nije uvek istog intenziteta.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 470

2 komentara

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  1. Svaka cast na hrabrosti za ovakav rad, bilo nam je i potrebno da imamo na ovim prostorima ovakvu mladu i strucnu ekipu. Samo tako nastavite bicete sve bolji i bolji. Poceci su sigurno bili mukotrpni,ali uz sve pohvale bice sve lakse !!! Pozdrav i puno uspeha u radu !!!