Temperature oko i iznad normale, kišovito u sredu i najverovatnije petak

Može se reći da ćemo kada su meteorološke prilike u pitanju u sedmici pred nama imati – za svakoga po nešto. Ipak, to promenljivo vreme pogodovaće virusima i bakterijama. Najtopliji dan biće utorak, uz maksimume između 17 i 19°C. Najniže temperature meriće se tokom petka i subote, oko 10°C u najtoplijem delu dana.

U ponedeljak i utorak preovladavaće malo do umereno oblačno i suvo vreme, sa sunčanim intervalima. Duvaće slab, ređe umeren vetar, zapadnih i južnih smerova. Više informacija, kao i očekivane minimalne i maksimalne temperature dostupne su u trodnevnoj prognozi.

U utorak uveče očekuje se jače naoblačenje, kada će mestimično biti kiše, najpre na severu Vojvodine. U noći ka sredi i u sredu pre podne padavine će se proširiti i na ostatak pokrajine, a potpuni prestanak padavina očekuje se tek uveče u sredu. U proseku se očekuje 10 do 20mm vodenog taloga. U sredu se jutarnje temperature neće bitnije razlikovati od maksimalnih dnevnih, odnosno tokom većeg dela dana meriće se između 10 i 12°C, dok će uveče temperatura pasti na malo ispod 10°C. Duvaće umeren, na udare jak severozapadni vetar.

Srednja vrednost prognozirane akumulacije padavina tokom utorka veče i srede iz više numeričkih modela (Source: meteologix.com)

U četvrtak će preovladavati promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme, bez padavina. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, u večernjim satima u okretanju na južni i jugoistočni. Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne od 13 do 15°C.

Novo naoblačenje sa kišom i padom temperatura očekuje se tokom petka. Očekuje se da se maksimalne temperature tokom petka i subote kreću oko 10°C, uz hladno jutro u nedelju. U subotu će duvati pojačan severozapadni vetar, govore dašanje rane naznake. Nedelja bi mogla biti kandidat i za pojavu prizemnog mraza (5cm). Više detalja o vremenu u drugom delu sedmice pisaćemo tokom srede.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 627

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *