Stiže TROPSKI TALAS, slede visoke temperature i do 35°C

U narednom periodu vremenske prilike u našoj zemlji diktiraće polje povišenog vazdušnog pritiska (anticiklonalno polje), uz jačanje uticaja termobaričkog grebena iz Sredozemlja, i advekciju znatno toplije vazdušne mase od ponedeljka. U četvrtak 30. jula ponegde i do 35°C.

Još sutra se zadržava promenljivo oblačno i nestabilno vreme, uz ređu pojavu kratkotrajnih pljuskova koji mogu biti praćeni grmljavinom. Temperature će se kretati u najtoplijem delu dana između 26 i 28°C, ali će biti sparno.

Već od ponedeljka očekuje se znatno više sunca, tek uz slab do umeren razvoj dnevne oblačnosti. Temperature će biti u porastu, i nakon jutarnjih temperatura između 15 i 18°C uz češću pojavu sumaglice, u najtoplijem delu dana kretaće se između 29 i 31°C.

Iako slabo, anticiklonalno polje obezbediće nam lepo i sve toplije vreme i u narednim danima. Pretežno sunčano vreme očekuje se sve do petka (31. jula), uz sve više temperature.

Vreo vazduh zahvata jug Evrope (GFS)

Tako će se maksimalne temperature tokom utorka i srede kretati između 31 i 34°C, a u četvrtak se očekuje i česta pojava tropske noći (minimalna temperatura se ne bi spuštala ispod 20°C.

Četvrtak bi trebao biti najtopliji dan u nizu, sa dnevnim temperaturama između 33 i 35°C i pretežno sunčano vreme. U večernjim časovima moguća je pojava pljuskova sa grmljavinom.

Temperature u četvrtak po ICON modelu

Promena vremena uslediće u petak, najkasnije subotu, kada bi trebao da usledi pad temperatura za 4 do 6 stepeni. Naravno tokom predstojeće sedmice donećemo više informacija o očekivanim vremenskim prilikama nakon četvrtka.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 471

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.