Stiže promena vremena sa malo kiše i zahlađenjem koje temperature vraća u normalu

Nakon više od 15 dana Miholjskog leta konačno stiže promena vremena sa prolaznom kišom i osetnijim padom temperatura. Tako će temperature počevši od utorka do kraja predstojeće sedmice uglavnom biti u normali za treću dekadu oktobra, odnosno početak novembra, dok bi dva dana temperature bile čak i malo ispod normale.

Temperatura na oko 1500m u regionu u sredu (GFS)

Danas do kraja dana i sutra, zadržava se uglavnom pretežno sunčano vreme. Sutra je ujutru ponovo moguća pojava magle da bi potom do kasnijih poslepodnevnih sati bilo pretežno sunčano, kada sledi postepeno naoblačenje, ali ostaje suvo.

Jutarnje temperature kretaće se između 7 i 10°C, a maksimalne dnevne od 20 do 22°C. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar.

U utorak sledi konkretnija promena vremena, sa naoblačenjem koje donosi kišu (uglavnom 3 do 7mm vodenog taloga, što nikako nije dovoljno nakon dugotrajne suše, naročito na jugu i jugoistoku pokrajne), i osetniji pad temperature uz pojačan vetar severnih smerova. Kiša se očekuje uglavnom u drugom delu dana.

Jutarnje temperature kretaće se između 7 i 10°C, a maksimalne dnevne od 10 do 15°C.

Detaljnu prognozu za naredna tri dana možete pratiti na našoj stranici trodnevne prognoze za Vojvodinu i Beograd.

Još hladnije u četvrtak, promenljivo u nastavku sedmice

Najhladniji dan bio bi četvrtak uz pojavu slabog jutarnjeg mraza odnosno temperaturu malo ispod 0°C, dok dnevna temperatura ne bi prešla 10°C. Pritom bi preovladavalo pretežno sunčano vreme.

Dnevne temperature u četvrtak (GFS)
Dnevne temperature u četvrtak (GFS)

Od petka bi nakon još jednog hladnog jutra (ponegde sa slabim mrazom) trebao da usledi novi porast temperatura, uz anticiklon iznad našeg područja, i istovremenu veliku ciklonsku aktivnost Atlantika. To bi za naš kraj značilo smenu sunčanih i oblačnih intervala, za sada bez jasnog nagoveštaja da li bi bilo kiše predstojećeg vikenda.

Temperature bi ponovo bile u porastu, ali ni blizu aktuelnih, i u najtoplijem delu dana ipak ne bi prelazile 20°C (govorimo o sledećem vikendu).

Kako za period počevši od narednog vikenda postoji još dosta nejasnoća u prognostičkom materijalu, ovim periodom detaljnije ćemo se pozabaviti od utorka ili srede.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *