Stiglo zahlađenje sa jakim vetrom, sutra jedan od prijatnijih dana ovog leta

Ovog prepodneva u Vojvodini preovladava oblačno i tmurno vreme, mestimično sa slabom kišom, uglavnom u većem delu Bačke, i na severu Banata. Temperature se u 8 časova kreću između 14 i 18°C.

Najjači udari vetra zabeleženi su prema zvaničnim merenjima do 15m/s, odnosno oko 55km/h, što je tek malo ispod očekivanja. I dobro je da je tako. Zahlađenje je ipak stiglo, vetra itekako ima, ali taman toliko manje da eventualne štete budu svedene na minimum. Do kraja dana pretežno do potpuno oblačno, pravo jesenje vreme. Vetar će odmicanjem dana slabiti, a tokom večeri sledi i razvedravanje.

Radarska slika RHMZS u 7:45h (Izvor: hidmet.gov.rs)

U sredu izobilje sunca, ali bez vrućine

Sredu će obeležiti pretežno sunčano, a prijatno toplo vreme, uz prohladno jutro. Iskoristite i otvorite prozore kako bi rashladili ambijent u vašim kućama, i obezbedili sebi barem tokom srede i četvrtka nešto prijatniji boravak u zatvorenom.

Jutarnje temperature u sredu će se kretati između 10 i 12°C, a maksimalne dnevne od 24 do 27°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *