SNEŽNI LALA U BAŠAIDU: Uz malo snega, kreativnosti i šale, došli smo do lale

Donosimo vam priču o snežnom lali iz jednog banatskog sela između Kikinde i Zrenjanina, ali ipak bliže Kikindi, a koje broji oko 3000 stanovnika – Bašaida. Grupa mlađih stanovnika ovog sela na severu Banata došla je na originalnu ideju da napravi velikog Lalu od snega. Domaćinski, nema šta, onako kako priliči jednom vojvođaninu, pogotovo iz Banata!

Ideja je potekla tako što su često viđali fotografije sneška juče i danas, i za samo jedan trenutak sinula im je ideja da budu originalni i naprave snežnog Lalu na bundevi.

Hteli smo sneška, ali svi ga prave, rekoh mi ćemo nešto drugo, a pošto smo iz Banata gde je Lala na bundevi zaštitni znak, naročito za našu opštinu Kikinda. Nas sedmoro je bilo, društvo, od malih nogu, iz zabavišta, skupili se i tako je nastao lala na bundevi….

Za bojenje lale smo koristili običnu crnu zemlju, hteli smo i bundevu da obojimo, ali narandžastu boju nismo imali u datom trenutku.

– Priča naš sagovornik, Radovan Čonić

Prema rečima našeg sagovornika pravljenje snežnog lale potrajalo je oko 2 sata, počeli su oko 14h, a završili oko 16 časova. Hladna noć će nesumnjivo dobro doći da se ovaj snežni lala dobro zamrzne i dobije na čvrstini, te tako potraje barem nekoliko dana.

Naš sagovornik ističe da već dugo prati VojvodinaMeteo:


Pratim vas od samog početka vašeg rada, svaka čast i samo napred…

Fotografije snežnog lale iz Bašaida (klik za uveličanje)

Izvor: Facebook / Ružica Vujin via Jovan Felbab

Bilo je još maštovitih danas

Na našu adresu danas je pristiglo još nekoliko fotografija neobičnih umetničkih dela od snega, a mi smo izdvojili “Sneška Medića” iz Zmajeva, i snežnog tenka iz Stare Pazove. Ove dve fotografije dobile su ogromne simpatije naših pratilaca. Čestitamo svima na trudu i realizovanim idejama!

https://www.facebook.com/vojvodinameteo/posts/2231708173777459

U subotu je još jedan interesantan sneško, visok 3 metra, napravljen u Itebeju, srednji Banat:

https://www.facebook.com/vojvodinameteo/photos/a.1844392115842402/2231029060512037/
Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *