SNEŽNI LALA U BAŠAIDU: Uz malo snega, kreativnosti i šale, došli smo do lale

Donosimo vam priču o snežnom lali iz jednog banatskog sela između Kikinde i Zrenjanina, ali ipak bliže Kikindi, a koje broji oko 3000 stanovnika – Bašaida. Grupa mlađih stanovnika ovog sela na severu Banata došla je na originalnu ideju da napravi velikog Lalu od snega. Domaćinski, nema šta, onako kako priliči jednom vojvođaninu, pogotovo iz Banata!

Ideja je potekla tako što su često viđali fotografije sneška juče i danas, i za samo jedan trenutak sinula im je ideja da budu originalni i naprave snežnog Lalu na bundevi.

Hteli smo sneška, ali svi ga prave, rekoh mi ćemo nešto drugo, a pošto smo iz Banata gde je Lala na bundevi zaštitni znak, naročito za našu opštinu Kikinda. Nas sedmoro je bilo, društvo, od malih nogu, iz zabavišta, skupili se i tako je nastao lala na bundevi….

Za bojenje lale smo koristili običnu crnu zemlju, hteli smo i bundevu da obojimo, ali narandžastu boju nismo imali u datom trenutku.

– Priča naš sagovornik, Radovan Čonić

Prema rečima našeg sagovornika pravljenje snežnog lale potrajalo je oko 2 sata, počeli su oko 14h, a završili oko 16 časova. Hladna noć će nesumnjivo dobro doći da se ovaj snežni lala dobro zamrzne i dobije na čvrstini, te tako potraje barem nekoliko dana.

Naš sagovornik ističe da već dugo prati VojvodinaMeteo:


Pratim vas od samog početka vašeg rada, svaka čast i samo napred…

Fotografije snežnog lale iz Bašaida (klik za uveličanje)

Izvor: Facebook / Ružica Vujin via Jovan Felbab

Bilo je još maštovitih danas

Na našu adresu danas je pristiglo još nekoliko fotografija neobičnih umetničkih dela od snega, a mi smo izdvojili „Sneška Medića“ iz Zmajeva, i snežnog tenka iz Stare Pazove. Ove dve fotografije dobile su ogromne simpatije naših pratilaca. Čestitamo svima na trudu i realizovanim idejama!

Neki su veće količine snega iskoristili da ispolje svoju maštovitost, a mi im čestitamo na trudu i upornosti! 🙂 Krajnji…

Publiée par VojvodinaMeteo sur Dimanche 16 décembre 2018

U subotu je još jedan interesantan sneško, visok 3 metra, napravljen u Itebeju, srednji Banat:

Današnji sneško u Itebeju, srednji Banat. Kažu visok 3 metra. Svaka čast! ☃️?Foto: Andras Seke

Publiée par VojvodinaMeteo sur Samedi 15 décembre 2018

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!