Sneg zabeleo celu Vojvodinu, a najviše Banat (FOTO)

Sneg koji je jutros počeo da pada, a u većini mesta je prestao već do podneva, za kratko vreme stvorio je pravu snežnu idilu širom Vojvodine. Nakupilo se nešto više centimetara snega u odnosu na naša predviđanja, prevashodno u Banatu, dok su zapad Bačke i Srema gotovo bez snežnog pokrivača (nemerljivo).

Prema zvaničnim merenjima (RHMZ) u 13 časova najviše snega izmereno je u Banatskom Karlovcu (9cm) i Zrenjaninu (8cm). Potom slede Novi Sad (5cm) i Palić (4cm), a najmanje snega je izmereno u Sremskoj Mitrovici (2cm) i Kikindi (2cm).

Temperatura je na Paliću i u Somboru dostigla gotovo 3°C, te se ionako mala količina snega poprilično istopila, dok je recimo u Vršcu i Zrenjaninu temperatura jedva prešla 0°C, dok je u Banatskom Karlovcu zabeležen ledeni dan. U potpunosti sa našim jučerašnjim najavama. Tako će pravi zimski ambijent nekoliko dana jedino da se zadrži u većem delu Banata, i tek manjem delu Srema i Bačke.

Sneg u Apatinu 22.1 (Foto: Bojan Lemaić)
Sneg 22.1 u Novom Sadu (Foto: Acan Dragan)
Sneg 22.1 u Novom Sadu (Foto: Acan Dragan)
Sneg u Temerinu 22.1 (Foto: Nataša Čaut)
Sneg u Sremskoj Mitrovici 22.1 (Foto: Ivana Biščić)
Čurug kraj Tise 22.1 (Foto: Slobodan Kalenić)
Sneg je zabeleo i Novi Bečej 22.1 (Foto: Marijana Imbronjev)

Naredna noć, kao i naredne dve (ka ponedeljku i utorku), biće veoma hladne. Jutarnje temperature kretaće se uglavnom između -9 i -5°C, a postoji mogućnost da se živa u termometru ponegde spusti i nešto niže. Najbolji kandidat za ledeno jutro i lokalne temperature ispod -10°C jeste ponedeljak.

U nedelju dnevne temperature između -1 i 1°C, tako da će doći do daljeg manjeg otapanja snežnog pokrivača (koji se na severu i zapadu Vojvodine i danas popodne već poprilično istopio), dok u ponedeljak, a ponegde i u utorak živa u termometrima neće prelaziti 0°C (ledeni dani).

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 544

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *