Slede dva ekstremno topla dana, osveženje u četvrtak

Pred nama su ponovo dva veoma topla dana. Maksimalne temperature danas i u sredu biće iznad 35°C u svim predelima Vojvodine, a živa u termometru će ponegde dostizati i 38°C. U ostatku Srbije, tačnije u Podunavlju i Pomoravlju, živa u termometru bi sutra ponegde mogla dostići i celih 40 stepeni Celzijusa.

Na severu Vojvodine u sredu će doći do manjeg pada temperatura u odnosu na danas, dok se u ostatku pokrajine temperature neće bitnije menjati. Danas će duvati slab do umeren južni i jugoistočni vetar, a u sredu zapadni i severozapadni.

Temperature se jutros kreću između 17 i 20°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 34 do 37°C. U sredu se očekuje tropska noć u svim predelima, uz jutarnje minimume između 20 i 22°C, dok će maksimalne temperature biti u intervalu od 34°C na severu i severozapadu, do 38°C na jugu i jugoistoku Vojvodine.

Maksimalne temperature u sredu (WRF)

Danas u večernjim časovima moguća je ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, ali u velikoj većini mesta ostaće suvo, dok se u sredu zadržava suvo vreme u svim predelima.

Osveženje u četvrtak, zatim prijatno do kraja nedelje

U četvrtak će preovladavati malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i još uvek vrlo toplo, međutim bez ekstremnih vrućina poput onih danas i sutra. Jutarnje temperature kretaće se između 20 i 22°C (tropska noć), a maksimalne dnevne od 29 do 32°C. Duvaće uglavnom umeren severni i severozapadni vetar.

Krajem dana odnosno u večernjim časovima očekuje se destabilizacija atmosfere, uz ređu pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Za sada nema indikacija za češću pojavu padavina i eventualnu pojavu nepogoda, biće ovo više „suvo“ osveženje.

U petak i za vikend preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i uglavnom suvo. Moguća je ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, o čemu će biti više reči od četvrtka.

U subotu bi moglo biti zaista prijatno (GFS)

U svakom slučaju, očekuju nas prijatnije temperature, primerenije dobu godine. Ujutru uglavnom između 15 i 18°C, a tokom dana između 25 i 29°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!