Ređe nestabilnosti do kraja sedmice uz toplo i vrlo sparno vreme

Potpune stabilizacije atmosfere nema na vidiku barem do poslednjeg dana ovog meseca, srede 31. avgusta. Svakim danom biće sve toplije, a uz visoku relativnu vlažnost vazduha biće izuzetno sparno. U petak i tokom vikenda očekuje se ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, te će se u većini predela ipak zadržati suvo vreme. Češće nestabilnosti moguće su u periodu nedelja-utorak. Temperature preko 35°C se više ne očekuju, ali će se narednih dana vlaga postarati da osećamo kao da je barem toliko…

U petak i subotu očekuje se promenljivo oblačno vreme uz duže sunčane intervale i jutarnju pojavu sumaglice, a ponegde je čak moguća i magla koja se može zadržati najduže do 8h. Temperature će biti oko i malo iznad višegodišnjeg proseka. Na vremenske prilike u našim krajevima uticaće dolina sa Zapada, a vazdušni pritisak biće oko normale. Tokom petka i subote biće uglavnom suvo i bez padavina, uz marginalnu verovatnoću da negde pljusne i zagrmi.

Topla vazdušna masa ponovo iznad našeg regiona ECMWF za subotu (meteologix.com)

Jutarnje temperature kretaće se između 17 i 19°C, a maksimalne dnevne od 30 do 32°C. Uz vlažnost koja će se u najtoplijem delu dana kretati između 40 i 50%, subjektivni osećaj biće zapravo između 34 i 36°C. Sparno!

U nedelju i ponedeljak moguće češće nestabilnosti, manje osveženje u nedelju

U nedelju i ponedeljak, 28 i 29. avgusta, još uvek su samo moguće nešto češće nestabilnosti u vidu pljuskova sa grmljavinom, ali ne i izvesne. Dok bi u nedelju nešto češćih pljuskova sa grmljavinom bilo popodne i uveče, moguće je da bi u ponedeljak to bilo u prvom delu dana. Drugog dana vikenda će uslediti i manji pad temperatura, a zatim će u ponedeljak do nas stići još malo svežiji vazduh.

Tako će se u nedelju maksimalne temperature kretati između 28 i 30°C, a u ponedeljak između 27 i 29°C.

Svakako, narednih dana pratite našu trodnevnu prognozu i nova ažuriranja za predstojeće dane.

Bez vrućina u prvim danima septembra?

Obzirom da je početak septembra za 7 i više dana, naravno da prognoza za pomenuti period nema visoku pouzdanost. Prema prvim projekcijama u prvim danima septembra moglo bi da se nastavi promenljivo vreme uz novu konkretniju promenu vremena, i pad temperatura. Uz povremenu kišu sredinom i u drugom delu sledeće sedmice, dnevne temperature uglavnom ne bi prelazile 28°C, dok bi se u pojedinim danima zadržavale i ispod 25°C. O ovome ćemo detaljnije pisati krajem sedmice.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

One comment

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *