Rano proleće: Početkom marta nastavlja se promenljivo vreme, temperature iznad normale

U narednih nedelju dana očekuju nas vrlo dinamične vremenske prilike uz čestu smenu oblačnih i sunčanih intervala, i povremeno sa kišom. Temperature će u većini dana biti iznad prosečnih vrednosti, a samo u pojedinim danima do petka 6. marta u okvirima višegodišnjeg proseka (normale) za početak marta. Često će duvati i pojačan vetar, već sutra i ponedeljak južnih smerova.

Danas do kraja dana zadržava se malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, a maksimalne temperature kretaće se između 9 i 12°C.

Naredna dva dana toplije, ali sa malo kiše

U nedelju i ponedeljak očekuje se dalji porast temperatura. Međutim, porast temperatura će pratiti i pojačan vetar južnih smerova, u nedelju umeren, na udare ponegde jak južni i jugoistočni, a u ponedeljak umeren, na udare ponegde jak južni i jugozapadni, u večernjim časovima u okretanju na jugoistočni.

Kiša se mestimično očekuje u nedelju u večernjim satima, tokom noći ka ponedeljku, i u ponedeljak u prvom delu dana.

U nedelju će se jutarnje temperature kretati između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne od 13 do 15°C. Prvog radnog dana predstojeće sedmice jutarnje temperature kretaće se između 6 i 9°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 15 do čak 18°C.

Zahlađenje u utorak u drugom delu dana

U utorak se još zadržava iznadprosečno toplo vreme za ovo doba godine, uprkos činjenici da će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme. Biće uslova i za mestimičnu kišu, a čak i za lokalne pljuskove praćene grmljavinom, više u drugom delu dana.

Izražena ciklonska aktivnost u regionu u utorak (GFS)

Duvaće umeren, na udare jak, južni i jugoistočni vetar. U kasnim poslepodnevnim i večernjim časovima u okretanju na severozapadni, što će usloviti i pad temperatura.

Jutarnje temperature kretaće se između 9 i 12°C, a maksimalne dnevne od 14 do 16°C.

Nastavak prve dekade marta u znaku ranog proleća

U nastavku marta, tokom prvih 10 dana, očekuje se promenljivo vreme uz čestu smenu oblačnih i sunčanih perioda, i uz povremenu kišu. Temperature će se kretati uglavnom iznad višegodišnjeg proseka, a samo u pojedinim danima biće u granicama normale.

Prognoza za Novi Sad – narednih 10 dana

Ipak, prema aktuelnim predviđanjima ne očekuje se značajnija količina padavina. Od srede do kraja prve dekade marta maksimalne temperature uglavnom će se kretati između 10 i 15°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!