Promenljivo vreme naredne sedmice, u utorak ponegde mraz, krajem sedmice Miholjsko leto

Tokom predstojeće sedmice nastavlja se promenljivo vreme uz temperature oko i čak ispod normale, dok krajem sedmice treba očekivati period toplijeg vremena. U utorak treba očekivati pojavu prizemnog mraza u celoj pokrajini, a ponegde je čak moguć i slab mraz na 2m visine. Prolazno pogoršanje sa kišom očekuje se u četvrtak.

U ponedeljak se očekuje promenljivo oblačno vreme sa intervalima sunčanog vremena, dok će utorak obeležiti pretežno sunčano vreme. Dok će u ponedeljak duvati slab do umeren severoistočni vetar, u utorak će duvati slab do umeren jugoistočni.

U ponedeljak će se minimalne temperature kretati između 4 i 7°C, a maksimalne dnevne od 13 do 15°C. U utorak minimalne temperature između svega 1 i 3°C, a maksimalne dnevne od 14 do 16°C. U utorak se očekuje pojava prizemnog mraza širom Vojvodine.

U sredu se zadržava pretežno sunčano vreme, a biće i nešto toplije. Dnevne temperature će se kretati između 21 i 23°C.

U sredu će biti toplije (GFS)
U sredu će biti toplije (GFS)

Prolazno pogoršanje u četvrtak

U četvrtak se očekuje prolazno pogoršanje vremena sa kišom i padom temperatura. Duvaće umeren severozapadni vetar, odmicanjem dana u slabljenju. Maksimalne temperature će se kretati oko 15°C.

Padavine u noći ka četvrtku (GFS)
Padavine u noći ka četvrtku (GFS)

Krajem sedmice lepše i toplije

Krajem predstojeće sedmice treba očekivati stabilnije i toplije vreme, koje bi moglo potrajati i duže od 5 dana, odnosno i početkom naredne sedmice. Ukoliko se aktuelna predviđanja ostvare, nema sumnje da govorimo o Miholjskom letu.

Krajem sedmice i do 24 stepena (GFS)
Krajem sedmice i do 24 stepena (GFS)

Maksimalne temperature će prelaziti 20°C, a početkom predstojeće sedmice će dostizati i 25°C.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *