Promenljivo vreme do kraja februara, često uz rane prolećne temperature

Drugi dan vikenda, a potom ponovo utorak i sredu, obeležiće temperature koje priliče ranom proleću. Nakon hladnijeg četvrtka i petka, sledećeg vikenda uslediće novi porast temperatura. Do kraja meseca oblaci će biti gotovo svakodnevna pojava, međutim značajnije padavine se ne očekuju. Kišu ponegde treba očekivati u noći ka ponedeljku, u sredu u drugom delu dana i tokom četvrtka.

Nedelju će obeležiti promenljivo oblačno i suvo vreme. Očekuju se intervali sunčanog vremena koji će biti duži u prvom delu dana. Duvaće slab i umeren vetar južnih smerova. Jutarnje temperature kretaće se između 1 i 3°C, a maksimalne dnevne od 13 do 16°C.

Jače naoblačenje koje se očekuje u noći ka ponedeljku, u drugom delu noći, kao i u ponedeljak u prvom delu dana, usloviće mestimičnu pojavu kiše. U ponedeljak će duvati umeren do jak severozapadni vetar, a temperature će biti u padu. Nakon mestimične kiše, kasno poslepodne i uveče sledi delimično razvedravanje. Jutarnje temperature kretaće se između 6 i 8°C, a maksimalne dnevne od 11 do 13°C.

Prolećne temperature u utorak i sredu

Utorak i sredu obeležiće promenljivo oblačno vreme. U utorak se očekuju duži sunčani intervali, dok se u sredu u drugom delu dana i u večernjim časovima mestimično očekuju kiša i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Dok se u utorak očekuje slab do umeren vetar, u sredu će vetra biti znatno više, a u drugom delu dana uslediće i pad temperatura. U utorak će se minimalne temperature kretati između 2 i 4°C, a maksimalne dnevne od 14 do 17°C. U sredu će se minimalne temperature kretati između 6 i 8°C, a maksimalne dnevne od 11°C na krajnjem severu do 16°C na jugu pokrajine.

Hladnije dva dana, potom ponovni porast temperatura

Četvrtak će obeležiti oblačno, a u prvom delu dana često i kišovito vreme. U drugom delu dana očekuje se prestanak padavina. U petak se očekuju duži sunčani intervali, ali se zadržava svežije vreme, uz temperature u okvirima višegodišnjeg proseka za kraj februara.

Zahlađenje u četvtak u ovom delu Evrope (GFS)

U petak se očekuje pojava slabog jutarnjeg mraza. Maksimalne dnevne temperature tokom ova dva dana kretaće se između 8 i 10°C, u petak ponegde do 11°C.

Narednog vikenda treba očekivati promenljivo oblačno i ponovo toplije vreme. Dnevne temperature će prelaziti 15°C, kao što će to ponegde biti slučaj u utorak i sredu. Naravno, obzirom na daljinu ovog termina, promene u prognozi su još uvek moguće.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 618

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *