Promenljivo vreme do kraja februara, često uz rane prolećne temperature

Drugi dan vikenda, a potom ponovo utorak i sredu, obeležiće temperature koje priliče ranom proleću. Nakon hladnijeg četvrtka i petka, sledećeg vikenda uslediće novi porast temperatura. Do kraja meseca oblaci će biti gotovo svakodnevna pojava, međutim značajnije padavine se ne očekuju. Kišu ponegde treba očekivati u noći ka ponedeljku, u sredu u drugom delu dana i tokom četvrtka.

Nedelju će obeležiti promenljivo oblačno i suvo vreme. Očekuju se intervali sunčanog vremena koji će biti duži u prvom delu dana. Duvaće slab i umeren vetar južnih smerova. Jutarnje temperature kretaće se između 1 i 3°C, a maksimalne dnevne od 13 do 16°C.

Jače naoblačenje koje se očekuje u noći ka ponedeljku, u drugom delu noći, kao i u ponedeljak u prvom delu dana, usloviće mestimičnu pojavu kiše. U ponedeljak će duvati umeren do jak severozapadni vetar, a temperature će biti u padu. Nakon mestimične kiše, kasno poslepodne i uveče sledi delimično razvedravanje. Jutarnje temperature kretaće se između 6 i 8°C, a maksimalne dnevne od 11 do 13°C.

Prolećne temperature u utorak i sredu

Utorak i sredu obeležiće promenljivo oblačno vreme. U utorak se očekuju duži sunčani intervali, dok se u sredu u drugom delu dana i u večernjim časovima mestimično očekuju kiša i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Dok se u utorak očekuje slab do umeren vetar, u sredu će vetra biti znatno više, a u drugom delu dana uslediće i pad temperatura. U utorak će se minimalne temperature kretati između 2 i 4°C, a maksimalne dnevne od 14 do 17°C. U sredu će se minimalne temperature kretati između 6 i 8°C, a maksimalne dnevne od 11°C na krajnjem severu do 16°C na jugu pokrajine.

Hladnije dva dana, potom ponovni porast temperatura

Četvrtak će obeležiti oblačno, a u prvom delu dana često i kišovito vreme. U drugom delu dana očekuje se prestanak padavina. U petak se očekuju duži sunčani intervali, ali se zadržava svežije vreme, uz temperature u okvirima višegodišnjeg proseka za kraj februara.

Zahlađenje u četvtak u ovom delu Evrope (GFS)

U petak se očekuje pojava slabog jutarnjeg mraza. Maksimalne dnevne temperature tokom ova dva dana kretaće se između 8 i 10°C, u petak ponegde do 11°C.

Narednog vikenda treba očekivati promenljivo oblačno i ponovo toplije vreme. Dnevne temperature će prelaziti 15°C, kao što će to ponegde biti slučaj u utorak i sredu. Naravno, obzirom na daljinu ovog termina, promene u prognozi su još uvek moguće.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!