Promenljivo uz jutarnje magle narednih dana, bez snega bar do 25. decembra

Narednih dana očekuje se promenljivo oblačno vreme na području Vojvodine, u noćnim i jutarnjim satima, a ponegde i tokom prepodneva, očekuje se pojava magle. U saobraćaju su potrebne dodatne mere opreza zbog ređe pojave poledice, naročito na nadvožnjacima i podvožnjacima. Bez snega još barem 10 dana.

U danima do narednog vikenda jutarnje temperature kretaće se između 0 i 2°C, uz pojavu slabog prizemnog mraza. Tokom dana najviše dnevne temperature kretaće se između 5 i 7°C. Očekuje se pojava noćnih i jutarnjih magli, koja se ponegde može zadržati i tokom prepodneva, naročito u četvrtak i petak. Vetar će biti slab i promenljivog smera, ali uglavnom jugoistočni.

Jutarnje temperature u sredu (WRF)

To znači da ćemo ponovo imati vrlo alarmantne vrednosti zagađenja vazduha.

Bez snega bar do 25. decembra

Na žalost snegoljubaca, a na sreću svih onih koji nisu ljubitelji snega, nema izgleda da ćemo imati snežne padavine u narednih 10 dana, a kamoli snežni pokrivač na području Vojvodine.

Tokom većeg dela narednog perioda, odnosno bar do 25. decembra, vreme iznad naših krajeva diktiraće polje povišenog vazdušnog pritiska (anticiklon), koji će obezbediti suvo, prohladno i poprilično monotono vreme u našim krajevima.

Meteogram za Novi Sad – narednih 10 dana

Kiša se može očekivati u manjim količinama, i to posle 20. decembra. Vetar će u narednih 10 dana biti uglavnom slab do umeren, a jedino oko 20. decembra kratkotrajno (do dva dana) umeren do jak.

Poprilično monotono vreme bez previše zanimljivog meteorološkog sadržaja (izuzev jake košave tokom prve dekade meseca) se nastavlja…

No, kada već neće biti previše toga da se kaže po pitanju vremenskih prilika i neprilika u narednom periodu, biće to prilika da pišemo o nekim lepim i manje lepim stvarima iz meteorologije.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *