Promenljivo i prohladno do vikenda, potom sledi nekoliko toplijih i stabilnih dana

Do vikenda se očekuje slab do umeren dnevni razvoj oblačnosti uz čestu pojavu kratkotrajne kiše i pljuskova lokalnog karaktera. Neće biti značajnijih padavina, ali ćemo uvek biti u opasnosti da pokisnemo, naročito u poslepodnevnim časovima. U subotu sledi advekcija toplijeg vazduha na naše područje, pa će tokom vikenda danju biti toplije, uz još uvek hladna jutra. U nedelju temperature konačno iznad 20°C, a sledeće sedmice i do 25°C.

U sredu i četvrtak preovladavaće promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. U sredu praktično tokom celog dana, a u četvrtak isključivo u u poslepodnevnim časovima, može biti kratkotrajne kiše i pljuskova lokalnog karaktera. U petak će se zadržati suvo vreme, uprkos umerenom razvoju dnevne oblačnosti, uz duže sunčane intervale.

Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi u sredu popodne (Swiss 4×4) – meteologix.com

Tokom naredna tri dana jutarnje temperature kretaće se između 5 i 8°C, dok će maksimalne dnevne biti u intervalu od 15 do 17°C tokom naredna dva dana, a od 17 do 19°C u petak. U sredu i čevrtak će duvati slab do umeren severni i severozapadni vetar, a u petak slab i promenljivog smera.

U danima vikenda preovladavaće pretežno sunčano i tokom dana nešto toplije vreme u odnosu na aktuelni period. Iako se očekuje značajna količina visoke oblačnosti iznad našeg područja, kroz nju će se Sunce bez većih poteškoća probijati. U danima vikenda duvaće uglavnom slab vetar, najčešće južni i jugoistočni. Jutarnje temperature kretaće se između 6 i 9°C, a maksimalne dnevne u subotu će biti u intervalu od 19 do 21°C, a u nedelju od 20 do 23°C. Tako će se temperature od vikenda konačno vratiti u normalne vrednosti za ovo doba godine (pre svega mislimo na dnevne maksimume).

Početkom sledeće sedmice još toplije

U ponedeljak i utorak naredne sedmice najverovatnije će se zadržati suvo vreme uz duže sunčane intervale, i uz dalji postepen porast temperatura. Tako će i jutra konačno biti prijatnija, uz minimume između 11 i 13°C, dok bi se dnevne temperature kretale oko 25°C. Naravno, prognoza za ovaj period podložna je promeni, obzirom da je reč o periodu izvan 5 dana.

Balkansko poluostrvo biće pod uticajem toplijeg vazduha za nekoliko dana, situacija u ponedeljak (GFS) – meteologix.com

Do nove promene sa padom temperaturom, kišom i pljuskovima sa grmljavinom došlo bi u sredu 28. septembra. Zato, iskoristite period lepšeg i nešto toplijeg vremena koje nas očekuje od vikenda.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *