Prolećno vreme na početku februara, danas u Vojvodini izmereno i do 17°C

Današnje maksimalne temperature na području Vojvodine više su priličile prvoj polovini aprila meseca, nego samom početku februara. Nije ništa neobično da se temperature od oko 15°C mere u Vojvodini tokom februara, ali bi kombinacija sa ionako blagom zimom nastavak ovakvih vremenskih zbivanja mogla imati velikih posledica.

Visibabe na Fruškoj Gori
Visibabe na Fruškoj Gori (Foto: Dragan Filipović)

Ovo su današnje maksimalne temperature u Vojvodini:

Sremska Mitrovica 16.9°C
Novi Sad 16.6°C
Beograd 16.6°C
Sombor 16.1°C
Vršac 15.5°C
Zrenjanin 15.5°C
Ban. Karlovac 15.4°C
Palić 13.6°C
Kikinda 12.7°C

Dakle, danas je najtoplije bilo u Sremu, na jugu Bačke, u Beogradu i okolini. Najniže maksimalne temperature zabeležene su na Paliću i u Kikindi.

Broj obolelih od virusa gripa u konstantnom porastu

Broj obolelih od virusa gripa u konstantnom je porastu. U prilog tome sigurno idu i visoke temperature, koje su došle baš u nevreme i potrajaće još dan / dva. Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, u trećoj sedmici januara na području Srbije zabeleženo je 6.018 slučajeva obolelih od gripa. Najveći broj obolelih od gripa među decom uzrasta od pet do 19 godina, a prošle sedmice je registrovano oko 22.268 bolesnih od akutno-respiratornih infekcija, što je za oko 20 odsto više nego prethodne sedmice.

 

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!