Prolećno vreme na početku februara, danas u Vojvodini izmereno i do 17°C

Današnje maksimalne temperature na području Vojvodine više su priličile prvoj polovini aprila meseca, nego samom početku februara. Nije ništa neobično da se temperature od oko 15°C mere u Vojvodini tokom februara, ali bi kombinacija sa ionako blagom zimom nastavak ovakvih vremenskih zbivanja mogla imati velikih posledica.

Visibabe na Fruškoj Gori
Visibabe na Fruškoj Gori (Foto: Dragan Filipović)

Ovo su današnje maksimalne temperature u Vojvodini:

Sremska Mitrovica 16.9°C
Novi Sad 16.6°C
Beograd 16.6°C
Sombor 16.1°C
Vršac 15.5°C
Zrenjanin 15.5°C
Ban. Karlovac 15.4°C
Palić 13.6°C
Kikinda 12.7°C

Dakle, danas je najtoplije bilo u Sremu, na jugu Bačke, u Beogradu i okolini. Najniže maksimalne temperature zabeležene su na Paliću i u Kikindi.

Broj obolelih od virusa gripa u konstantnom porastu

Broj obolelih od virusa gripa u konstantnom je porastu. U prilog tome sigurno idu i visoke temperature, koje su došle baš u nevreme i potrajaće još dan / dva. Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”, u trećoj sedmici januara na području Srbije zabeleženo je 6.018 slučajeva obolelih od gripa. Najveći broj obolelih od gripa među decom uzrasta od pet do 19 godina, a prošle sedmice je registrovano oko 22.268 bolesnih od akutno-respiratornih infekcija, što je za oko 20 odsto više nego prethodne sedmice.

 

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *