Prolećni vikend pred nama, u nedelju preko 20°C, temperature ponovo u normali od utorka

Prvi dan vikenda će obeležiti promenljivo oblačno vreme, ponegde uz po koju kap kiše, ali uz temperature oko i iznad normale. Zato će nedelja biti u znaku pretežno sunčanog vremena uz prave prolećne temperature, u najtoplijem delu dana preko 20°C. Toplo vreme zadržava se i u ponedeljak, posebno na jugu pokrajine, dok poslepodne i uveče sledi promena vremena, nakon koje će nekoliko dana temperature biti u skladu sa kalendarom.

U subotu uz promenljivu oblačnost ponegde može biti kratkotrajne kiše ili čak kratkotrajnog pljuska, pre svega na istoku Banata. Ipak, u većini predela zadržaće se suvo vreme. Jutarnje temperature kretaće se između 6 i 9°C, a maksimalne dnevne od 16 do 19°C. Duvaće uglavnom umeren vetar, zapadni i severozapadni, krajem dana u slabljenju.

Drugog dana vikenda biće pretežno sunčano, a uz dalji porast temperatura nema sumnje da ćemo u vazduhu osećati miris proleća. Duvaće uglavnom slab južni i jugozapadni vetar. U nedelju će se jutarnje temperature kretati između 5 i 8°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 21 do čak 23 stepena.

Visoke temperature za ovo doba godine u nedelju (ARW)
Visoke temperature za ovo doba godine u nedelju (ARW)

Promena stiže u ponedeljak u drugom delu dana

U ponedeljak će još uvek biti neuobičajeno toplo za ovo doba godine, barem u većem delu pokrajine. To će zavisiti od tačnog vremena prolaska hladnog fronta, koji će u svakom slučaju preći preko naših krajeva u ponedeljak.

Dok će u prvom delu dana biti uglavnom pretežno sunčano, od sredine dana očekuje se postepeno naoblačenje, a poslepodne i uveče očekuje se kiša mestimično. Značajnije padavine se ne očekuju ni ovog puta. Maksimalne dnevne temperature kretaće se od 14°C na severu do 19°C na jugu pokrajine. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, popodne i uveče umeren do pojačan.

Temperature u regionu u ponedeljak popodne (ARW)
Temperature u regionu u ponedeljak popodne (ARW)

Od utorka do narednog vikenda promenljivo, temperature u normali

U nastavku naredne sedmice bićemo pod konstantnim uticajem prostranog anticiklona koji će nam obezbediti stabilno, ali ne naročito toplo vreme. Očekuju se duži sunčani periodi u nastavku sedmice. Nekih konkretnijih padavina za sada nema na vidiku, a uz deficit padavina tokom februara i u prvom delu marta, zemlji je u ovom periodu godine preko potrebna vlažnost.

Prostrani anticiklon u drugom delu sedmice (GFS)
Prostrani anticiklon u drugom delu sedmice (GFS)

Jutra će biti prohladna, uz pojavu prizemnog mraza (na 5cm), međutim postoji za sada mala verovatnoća da u sredu i četvrtak ujutru temperature ponegde budu blago ispod nule i na standardnih 2m visine (meteorološki zaklon). Dnevne temperature u periodu od utorka do naredne subote kretale bi se uglavnom između 10 i 15°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!