Prolazna promena sredinom nedelje, od 23. februara znatno toplije

Sve do kraja februara očekuje nas promenljivo vreme uz čestu smenu toplijih i hladnijih talasa, ali definitivno bez prave zime i snežnih padavina. Čak će i jutarnji mraz biti retkost. Ipak, od četvrtka do nedelje temperature će biti oko ili tek malo iznad normale, da bi potom usledilo značajnije otopljenje, uz maksimalne temperature preko 15°C, a nije nemoguće da će se početkom naredne sedmice ponegde meriti i celih 20°C.

Sinoptička situacija sredinom sedmice (GFS)

Naredne dane obeležiće promenljivo oblačno vreme, u sredu kasnije poslepodne, uveče i noću, kao i u četvrtak u prvom delu dana, očekuje se ređa pojava kiše i lokalnih pljuskova. Ne treba računati na ozbiljnije padavine.

U četvrtak u drugom delu dana uslediće delimično razvedravanje, tako da se očekuju duži sunčani intervali, koje treba očekivati i u petak, posebno u prvom delu dana.

U sredu će se jutarnje temperature kretati između 2 i 4°C, a maksimalne dnevne od 9 do 11°C. Četvrtak će biti neznatno hladniji, uz jutarnje temperature između 1 i 3°C, i maksimalne temperature od 7 do 9°C. U sredu će duvati slab do umeren severoistočni vetar, uveče u skretanju na severozapadni i u pojačanju. U četvrtak će duvati umeren severozapadni vetar, koji će malo pojačati osećaj hladnoće, i ipak nas podsetiti da se još uvek nalazimo u zimskom periodu.

Svakako za više detalja predlažemo praćenje naše trodnevne vremenske prognoze za Vojvodinu i Beograd koja se svakodnevno ažurira.

U periodu od petka do kraja nedelje očekuje se promenljivo oblačno i suvo vreme sa sunčanim intervalima. U petak i subotu očekuje se mestimična pojava slabog mraza, uz temperature oko i malo ispod 0°C u jutarnjim satima, dok će se maksimalne dnevne temperature kretati između 8 i 10°C.

Od nedelje 23. februara nekoliko dana iznadprosečno toplog vremena

Počevši od drugog dana vikenda očekuje se priliv toplije vazdušne mase iz zapadne i jugozapadne Evrope prema našem području, što će usloviti porast temperatura. U nedelju će se tako temperatura već približiti 15°C, dok će od ponedeljka temperature prelaziti 15°C, a nije isključeno ni da početkom naredne sedmice ponegde bude izmereno i celih 20°C.

Potom bi u poslednjim danima februara ponovo trebalo očekivati pad temperatura, ali se ni tada čak ni jutarnje temperature ne bi spuštale ispod 0°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

1 komentar
  1. Vule kaže

    Pratim i Vašu golubarsku prognozu.Sve pohvale.Pozdrav.

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!