Prognoza do 7. decembra: Sutra hladno uz vrlo malo snega uveče, od utorka postepeno toplije

Tokom prva dva dana predstojeće sedmice na našem području zadržaće se pretežno do potpuno oblačno vreme, uz sunčane intervale samo u utorak, uglavnom pre podne i sredinom dana. Očekuju nas i dva prilično slaba talasa novih padavina, i to u sklopu toplog fronta. Prvi bi doneo sneg, a drugi kišu. Od srede treba očekivati dosta sunca i toplije vreme…

PONEDELJAK – 4. decembar:

Tokom noći se očekuje delimično razvedravanje, pa bi to omogućilo izraženije noćno hlađenje, naročito u predelima sa nešto većim snežnim pokrivačem. Sutra tokom dana umereno do potpuno oblačno vreme, a uveče se očekuje i jače naoblačenje sa pojavom slabog snega, kojeg može biti i tokom noći ka utorku, posebno u Banatu. Obzirom da će padavine biti slabe, to neće bitnije uticati na visinu snežnog pokrivača. Duvaće umeren zapadni vetar, uveče u skretanju na severozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između -5 i -1°C, a maksimalne dnevne od 1 do 3°C.

POLEDICA: Zbog niskih jutarnjih temperatura koje će biti ispod nule, a mokrih kolovoza, na kojima ponegde ima i bljuzgavice, očekuje se stvaranje poledice, naročito na nadvožnjacima i mostovima, zbog čega treba voziti oprezno.

UTORAK – 5. decembar:

Ujutru i pre podne treba očekivati delimično razvedravanje, pa će u prvom delu dana biti i sunčanih intervala. Kasnije poslepodne i uveče treba očekivati novo i prolazno jače naoblačenje, koje će uveče mestimično doneti slabu kišu. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar.

Otopljenje koje se očekuje tokom utorka, usloviće otapanje snežnog pokrivača u svim predelima.

Jutarnje temperature kretaće se između -3 i 0°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 2 do 4°C.

SREDA – 6. decembar:

U sredu sledi delimično do potpuno razvedravanje. Ujutru još ponegde, uglavnom na jugu Vojvodine, nešto više oblaka, a tokom dana duži sunčani intervali uz malo oblaka u većem delu Vojvodine. Biće suvo i bez padavina. Vetar uglavnom slab, zapadni i jugozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između 1 i 3°C, a maksimalne dnevne od 5 do 8°C.

 

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 609

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *