Prognoza do 7. decembra: Sutra hladno uz vrlo malo snega uveče, od utorka postepeno toplije

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tokom prva dva dana predstojeće sedmice na našem području zadržaće se pretežno do potpuno oblačno vreme, uz sunčane intervale samo u utorak, uglavnom pre podne i sredinom dana. Očekuju nas i dva prilično slaba talasa novih padavina, i to u sklopu toplog fronta. Prvi bi doneo sneg, a drugi kišu. Od srede treba očekivati dosta sunca i toplije vreme…

PONEDELJAK – 4. decembar:

Tokom noći se očekuje delimično razvedravanje, pa bi to omogućilo izraženije noćno hlađenje, naročito u predelima sa nešto većim snežnim pokrivačem. Sutra tokom dana umereno do potpuno oblačno vreme, a uveče se očekuje i jače naoblačenje sa pojavom slabog snega, kojeg može biti i tokom noći ka utorku, posebno u Banatu. Obzirom da će padavine biti slabe, to neće bitnije uticati na visinu snežnog pokrivača. Duvaće umeren zapadni vetar, uveče u skretanju na severozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između -5 i -1°C, a maksimalne dnevne od 1 do 3°C.

POLEDICA: Zbog niskih jutarnjih temperatura koje će biti ispod nule, a mokrih kolovoza, na kojima ponegde ima i bljuzgavice, očekuje se stvaranje poledice, naročito na nadvožnjacima i mostovima, zbog čega treba voziti oprezno.

UTORAK – 5. decembar:

Ujutru i pre podne treba očekivati delimično razvedravanje, pa će u prvom delu dana biti i sunčanih intervala. Kasnije poslepodne i uveče treba očekivati novo i prolazno jače naoblačenje, koje će uveče mestimično doneti slabu kišu. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar.

Otopljenje koje se očekuje tokom utorka, usloviće otapanje snežnog pokrivača u svim predelima.

Jutarnje temperature kretaće se između -3 i 0°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 2 do 4°C.

SREDA – 6. decembar:

U sredu sledi delimično do potpuno razvedravanje. Ujutru još ponegde, uglavnom na jugu Vojvodine, nešto više oblaka, a tokom dana duži sunčani intervali uz malo oblaka u većem delu Vojvodine. Biće suvo i bez padavina. Vetar uglavnom slab, zapadni i jugozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između 1 i 3°C, a maksimalne dnevne od 5 do 8°C.

 

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!