Početak astronomske jeseni u znaku oblaka i svežijeg vremena, letnje temperature od vikenda

U sredu prvog dana astronomske jeseni (22.09 u 21:21h) nas očekuje pravo jesenje vreme, a značajnije poboljšanje ne očekuje se ni tokom četvrtka, već od petka. Vikend će obeležiti pretežno sunčano vreme, uz maksimalne temperature iznad 25°C, u nedelju blizu 30°C.

Sutra će preovladavati pretežno do potpuno oblačno vreme, poslepodne i uveče povremeno sa kišom. Jutarnje temperature kretaće se između 8 i 10°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 12 do 14°C – temperature koje više privliče drugoj polovini oktobra. Duvaće uglavnom umeren zapadni i severozapadni vetar.

U četrvrtak će preovladavati promenljivo oblačno, ali suvo vreme sa sunčanim intervalima. Jutarnje temperature biće u intervalu od 6 do 9°C, a maksimalne dnevne kretaće se između 16 i 18°C. Vetar uglavnom slab, zapadnih i južnih smerova. Treba istaći da se u jutarnjim časovima očekuje mestimična pojava smanjene vidljivosti, odnosno magle!

Niske jutarnje temperature u regionu u četvrtak (WRF)

U petak se očekuje malo do umereno oblačno i toplije vreme, sa dužim sunčanim intervalima. Jutro će biti prohladno, uz minimalne temperature između 6 i 10°C, dok će maksimalne dnevne biti u intervalu od 23 do 25°C. Vetar slab, promenljivog smera.

Letnje temeprature za vikend

U danima vikenda, 25-26. septembra, preovladavaće pretežno sunčano i toplo vreme za ovo doba godine. U subotu će najverovatnije duvati slab vetar promenljivog smera, a u nedelju slab do umeren južni i jugoistočni.

Prvog dana vikenda dnevne temperature će se kretati između 24 i 26°C, a u nedelju od 26 do 28°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!