Olujni vetar uzrokuje smetove, prevrću se kamioni, pojedini putni pravci blokirani (VIDEO)

U skladu sa očekivanjima danas duva umeren i jak jugoistočni vetar širom Vojvodine, međutim u Banatu udari vetra dostižu i 100km/h odnosno više od 25m/s, što je vetar olujne jačine. Jaki bočni udari vetra uzrokovali su na nekoliko mesta u Banatu prevrtanje šlepera, a snežni smetovi blokirali su putne pravce u okolini Barande, Sakula i Opova. Uslovi za vožnju su znatno otežani na putnom pravcu Beograd – Zrenjanin.

Noćas i sutra društvo nam pravi jedna od najjačih košavskih situacija ove zime. Sutra tokom dana udari jugoistočnog…

Publiée par VojvodinaMeteo sur Dimanche 27 janvier 2019

Zbog temperatura koje su u plusu, konkretno u 16 časova između 1 i 7°C na području Vojvodine, srećom veći problemi sa smetovima na širem području su izbegnuti. Međutim, tamo gde je temperatura u proteklih 12 sati bila nešto niža, i gde se sneg nije rastopio, već je i dalje nešto suvlji, jak jugoistočni vetar uzrokovao je snežne smetove. Olujni udari vetra otežavaju raščišćavanje teškoj mehanizaciji, zbog čega je probijanje ovih zavejanih putnih pravaca znatno otežano.

Na teoritorijama MZ Sakule i MZ Baranda, u južnom Banatu, proglašena je vanredna situacija.

U okolini Zlatice, u srednjem Banatu, istočno od Zrenjanina, došlo je do prevrtanja šlepera. Još uvek nije poznato šta je tačan uzrok ovog prevrtanja, a pretpostavka je da je do prevrtanja došlo zbog jakih udara bočnog vetra. Pored ovoga, nezvanične informacije koje su do nas stigle, govore da je jedan kamion sleteo sa puta kod Perleza, u srednjem Banatu.

Prevrtanje šlepera kod Zlatice (Foto: Dušan Drinić)
Prevrtanje šlepera kod Zlatice (Foto: Dušan Drinić)

Dobra informacija je da će slabljenje jugoistočnog vetra u Banatu uslediti već u narednim satima, a tokom večeri će smer vetra okrenuti na zapadni i severozapadni. Današnji dan je jedan od onih koji su ukazali na značaj meteorologa i meteorologije.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

2 komentara
 1. Dopisnik kaže

  Vest koju ste objavili danas je bajata i netacna. Nema ni daska vetra.
  To o cemu piste je bilo juce.

  1. VojMet kaže

   Poštovani,
   za početak – ne bi bilo loše da još jednom pogledate datum ovog teksta. Lepo piše da je napisan 28. januara u 16:23, tako da vest nikako nije bajata, a još manje je netačna.

   Pozdrav

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!