Ograničenje za korisnike AdBlock dodataka, ponovo se ažurira trodnevna prognoza

Odlučili smo da od danas korisnicima popularnih AdBlock dodataka, ekstenzija koje se instaliraju u popularnih Web browserima, kako bi blokirale reklame na sajtovima i omogućile “bolje” korisničko iskustvo, onemogućen pristup većem delu sadržaja portala VojvodinaMeteo. Sa druge strane, nakon višemesečne pauze, ponovo je pokrenuto redovno i svakodnevno ažuriranje trodnevne prognoze.

Finansijska situacija portala i naše organizacije je zaista sve teža, i sve je teže održati trenutni sistem pod kontrolom, pokrivati sve troškove, a kamoli se upustiti u neke nove projekte, što bi mi rado želeli.

Zbog toga smo, na žalost, morali da povučemo ovakav potez, da korisnicima koji koriste AdBlock dodatke onemogućimo pristup većem delu sajta, i time ih uskratimo za informacije, obzirom da i oni korišćenjem pomenutih dodataka izražavaju nepoštovanje za naš rad.

Reklame na našem sajtu nisu napadne i ne narušavaju korisničko iskustvo, te nema razloga da se takvi dodaci na našem sajtu koriste. Analizom je utvrđeno da oko 25% ukupnog saobraćaja dolazi uz aktivirane AdBlock dodatke.

Reklamama uspevamo da pokrivamo 1/3 troškova, u najboljem slučaju, 1/2 troškova, da ne budete u zabludi kako od toga profitiramo. Kako da isključite AdBlock dodatak za odreženi sajt (pa tako i naš), pročitajte na IT blogu SaznajNovo.

Ponovo će se redovno ažurirati trodnevna prognoza

Od danas, 4. marta, ponovo pokrećemo ažuriranje trodnevne prognoze za Vojvodinu i Beograd. Na ovaj način naši posetioci moći će svakodnevno da se informišu, uz najprecizniju prognozu, kakvo vreme se očekuje u naredna tri dana.

Trodnevna prognoza ažurira se svakodnevno, bez određenog vremena kada se to čini, a u skladu sa slobodnim vremenom meteorologa, odnosno urednika, obzirom da je reč o neprofitnom projektu.

Naravno, uz svaku bitniju informaciju i više detalja o vremenu koje treba očekivati u narednih 10 dana, i dalje ćemo objavljivati članke sa opisom sinoptičke situacije, i posledicama iste na vreme kod nas.

Uživajte! 🙂

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *