Od sutra postepeno toplije, naredne sedmice promenljivo, danju oko 10°C

Nakon još jednog vrlo hladnog jutra koje nas očekuje sutra, tokom dana očekuje se postepen priliv toplije vazdušne mase sa juga, pa će dnevne temperature sutra biti nešto više u odnosu na petak i subotu. Naredne sedmice očekuje se dalji porast temperatura, pa će slab mraz biti zabeležen samo još ponegde u ponedeljak, dok će od utorka izostati. Dnevne temperature tokom većine dana kretaće se oko 10°C.

Sinoptička situacija u ponedeljak (GFS)
Sinoptička situacija u ponedeljak (GFS)

Nakon delovanja anticiklona na vreme u našim krajevima u nedelju, tokom ponedeljka i utorka naše područje će se naći pod uticajem polja niskog vazdušnog pritiska, dok se u utorak očekuje i brzopotezni hladni front. Potom u sredu treba očekivati uticaj novog anticiklona, tako da je jasno da će se narednih dana često smenjivati barički sistemi koji će uticati na vreme kod nas.

Nedelja pretežno sunčana, nakon hladnog jutra danju toplije

Drugog dana vikenda očekuje nas pretežno sunčano, i nakon vrlo hladnog jutra tokom dana toplije vreme u odnosu na protekli period. Minimalne temperature će se kretati između -5 i -2°C, a maksimalne dnevne od 4 do 6°C. Duvaće slab jugoistočni vetar.

Otopljenje tokom dana u nedelju (ARW)
Otopljenje tokom dana u nedelju (ARW)

Od ponedeljka dalji porast temperatura, u utorak prolazna kiša

Ponedeljak će obeležiti promenljivo oblačno, ali suvo, i još malo toplije vreme u odnosu na nedelju. Duvaće uglavnom slab južni i jugoistočni vetar. Minimalne temperature kretaće se između 0 i 4°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 9 do 12°C.

U utorak se preko našeg područja očekuje prolazak brzopoteznog hladnog fronta, pa se u utorak očekuje oblačno vreme sa prolaznom kišom, i to u prvom delu i sredinom dana. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 4 i 6°C, a maksimalne dnevne od 9 do 11°C.

U nastavku sedmice promenljivo

U nastavku sedmice odnosno od srede očekuje se promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme, barem do narednog vikenda. Temperature će biti u okviru prosečnih vrednosti odnosno malo iznad, tako da će se jutarnje uglavnom kretati od 2 do 5°C, a maksimalne dnevne od 8 do 12°C.

Novo jače zahlađenje do 10. decembra ne treba očekivati, dok nakon toga postoje signali da bi moglo doći do novog jačeg zahlađenja sa jutarnjim mrazevima i mogućim snegom. Naravno, ovo je daleko za konkretniju prognozu, tako da ćemo o tome detaljnije pisati kada se datum približi.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 618

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *