Od sutra postepeno toplije, naredne sedmice promenljivo, danju oko 10°C

Nakon još jednog vrlo hladnog jutra koje nas očekuje sutra, tokom dana očekuje se postepen priliv toplije vazdušne mase sa juga, pa će dnevne temperature sutra biti nešto više u odnosu na petak i subotu. Naredne sedmice očekuje se dalji porast temperatura, pa će slab mraz biti zabeležen samo još ponegde u ponedeljak, dok će od utorka izostati. Dnevne temperature tokom većine dana kretaće se oko 10°C.

Sinoptička situacija u ponedeljak (GFS)
Sinoptička situacija u ponedeljak (GFS)

Nakon delovanja anticiklona na vreme u našim krajevima u nedelju, tokom ponedeljka i utorka naše područje će se naći pod uticajem polja niskog vazdušnog pritiska, dok se u utorak očekuje i brzopotezni hladni front. Potom u sredu treba očekivati uticaj novog anticiklona, tako da je jasno da će se narednih dana često smenjivati barički sistemi koji će uticati na vreme kod nas.

Nedelja pretežno sunčana, nakon hladnog jutra danju toplije

Drugog dana vikenda očekuje nas pretežno sunčano, i nakon vrlo hladnog jutra tokom dana toplije vreme u odnosu na protekli period. Minimalne temperature će se kretati između -5 i -2°C, a maksimalne dnevne od 4 do 6°C. Duvaće slab jugoistočni vetar.

Otopljenje tokom dana u nedelju (ARW)
Otopljenje tokom dana u nedelju (ARW)

Od ponedeljka dalji porast temperatura, u utorak prolazna kiša

Ponedeljak će obeležiti promenljivo oblačno, ali suvo, i još malo toplije vreme u odnosu na nedelju. Duvaće uglavnom slab južni i jugoistočni vetar. Minimalne temperature kretaće se između 0 i 4°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 9 do 12°C.

U utorak se preko našeg područja očekuje prolazak brzopoteznog hladnog fronta, pa se u utorak očekuje oblačno vreme sa prolaznom kišom, i to u prvom delu i sredinom dana. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 4 i 6°C, a maksimalne dnevne od 9 do 11°C.

U nastavku sedmice promenljivo

U nastavku sedmice odnosno od srede očekuje se promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme, barem do narednog vikenda. Temperature će biti u okviru prosečnih vrednosti odnosno malo iznad, tako da će se jutarnje uglavnom kretati od 2 do 5°C, a maksimalne dnevne od 8 do 12°C.

Novo jače zahlađenje do 10. decembra ne treba očekivati, dok nakon toga postoje signali da bi moglo doći do novog jačeg zahlađenja sa jutarnjim mrazevima i mogućim snegom. Naravno, ovo je daleko za konkretniju prognozu, tako da ćemo o tome detaljnije pisati kada se datum približi.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *