Od sutra do četvrtka temperature primerenije kalendaru, i dalje bez padavina

U danima vikenda očekuje se nešto više oblaka nego što je to bio slučaj proteklih dana, pa će preovladavati promenljivo oblačno, ali suvo vreme. Temperature će biti u padu. Vetar u subotu pojačan, pa ćemo konačno i koliko-toliko prodisati.

U subotu će se jutarnje temperature kretati između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne od 10 do 12°C. Duvaće uglavnom umeren, severni i severozapadni vetar.

U nedelju će se jutarnje temperature kretati između 0 i 2°C, uz pojavu slabog prizemnog mraza, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 9 do 11°C.

Jutarnje temperature u nedelju oko nule (WRF)

Dejstvo anticiklona do četvrtka

Polje povišenog vazdušnog pritiska nalaziće se iznad naših krajeva sve do četvrtka, 4. marta. Do tada nas sasvim izvesno očekuje i stabilno i suvo vreme, sa temperaturama oko normale za prvu dekadu marta.

Početkom i srednom naredne sedmice jutarnje temperature kretaće se uglavnom između 0 i 3°C, uz mestimičnu pojavu prizemnog mraza, dok će se maksimalne temperature kretati između 10 i 13°C, a novi manji porast temperatura sledi upravo od četvrtka.

Jače zahlađenje moguće je oko 7. marta

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 571

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *