Obilje sunca u narednih 7-10 dana, od utorka prolećne temperature

U narednih 7 do 10 dana bićemo pod konstantnim uticajem polja povišenog vazdušna pritiska. To će značiti i uglavnom lepo, pretežno vedro (sunčano) vreme, uz povremeno umeren vetar. Temperature će od utorka 22. marta biti u porastu i može se reći da nas u drugoj polovini sledeće sedmice očekuje pravo proleće.

Naredni dani iz meteorološkog ugla biće poprilično monotoni i dosadni. Očekuje se pretežno sunčano vreme, uz tek povremeno umerenu oblačnost (delimično oblačno), biće suvo i bez padavina, i uz porast temperatura od utorka. U nedelju će duvati umeren na udare povremeno i jak jugoistočni vetar (posebno na jugu Banata). Vetar će nakon slabljenja u ponedeljak ponovo biti pojačan u utorak, ali će tada biti istočni i severoistočni.

Veći deo Evrope biće pod uticajem toplijeg vazduha sredinom sledeće sedmice (GFS)

U nedelju i ponedeljak očekuje se pojava mraza, uz jutarnje minimume između -5 i -2°C, dok će se maksimalne dnevne temperature tokom ova dva dana kretati između 9 i 12°C (neznatno topliji biće ponedeljak). Pojava lokalno umerenog mraza mogla bi naneti štetu najranijim voćarskim kulturama, koje su već procvetale.

Od utorka se očekuje porast temperatura, a biće to i poslednje mrazno jutro (što se tiče aktuelnog hladnog talasa). U najtoplijem delu dana živa u termometrima će se u utorak i sredu kretati oko 15°C, a u četvrtak i petak i do 19°C. Od srede će izostajati i pojava jutarnjeg mraza.

Ova epizoda toplijeg vremena potrajaće barem do 27. marta, kada je moguće manje zahlađenje. Još uvek je rano da se govori o tome da li će ovo još uvek neizvesno zahlađenje biti praćeno padavinama, i u kojoj meri.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *