Novi talas vrućina od ponedeljka do petka, ovih dana ređi pljuskovi

Kako danas do kraja dana, tako i u narednim danima, u Vojvodini će preovladavati uglavnom malo do umereno oblačno i veoma toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima. Očekuje se tek ređa pojava poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom, koji će zahvatati manji deo teritorije. Nakon malog predaha od vrućina danas i sutra, od ponedeljka sledi novi porast temperatura. U sredu 14. jula maksimumi i do 39°C.

Danas do kraja dana i sutra promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, i uz ređu pojavu poslepodnevnih pljuskova. Danas će duvati uglavnom slab vetar promenljivog pravca, a u nedelju umeren istočni i jugoistočni. Danas će se maksimalne temperature kretati između 29 i 32°C. U nedelju, jutarnje temperature kretaće se između 17 i 20°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 32 do 34°C.

Kulminacija tropskog talasa sredinom nedelje

Tokom većine dana naredne sedmice preovladavaće pretežno sunčano vreme. Tek ređa pojava poslepodnevnih pljuskova moguća je u ponedeljak i sredu, ali će se i tada u velikoj većini predela zadržati suvo vreme. Temperature će svakim danom biti sve više, tako da se već od utorka očekuju tropske noći, odnosno minimalne temperature iznad 20°C, dok će se maksimalne dnevne temperature u većini dana kretati između 35 i 38°C, u sredu ponegde i do 39°C. Jedino se u ponedeljak očekuju nešto niže temperature, između 33 i 35°C.

Prognoza za Novi Sad 10 dana (ECMWF)

Osveženje se očekuje od petka, 16. jula, o čemu ćemo pisati detaljnije u ponedeljak. Postoje tendencije da maksimalne temperature konačno budu čak i ispod 25°C, i da se „kvalitetno“ rashladimo od vrućina.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!