Novi talas vrućina od ponedeljka do petka, ovih dana ređi pljuskovi

Kako danas do kraja dana, tako i u narednim danima, u Vojvodini će preovladavati uglavnom malo do umereno oblačno i veoma toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima. Očekuje se tek ređa pojava poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom, koji će zahvatati manji deo teritorije. Nakon malog predaha od vrućina danas i sutra, od ponedeljka sledi novi porast temperatura. U sredu 14. jula maksimumi i do 39°C.

Danas do kraja dana i sutra promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, i uz ređu pojavu poslepodnevnih pljuskova. Danas će duvati uglavnom slab vetar promenljivog pravca, a u nedelju umeren istočni i jugoistočni. Danas će se maksimalne temperature kretati između 29 i 32°C. U nedelju, jutarnje temperature kretaće se između 17 i 20°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 32 do 34°C.

Kulminacija tropskog talasa sredinom nedelje

Tokom većine dana naredne sedmice preovladavaće pretežno sunčano vreme. Tek ređa pojava poslepodnevnih pljuskova moguća je u ponedeljak i sredu, ali će se i tada u velikoj većini predela zadržati suvo vreme. Temperature će svakim danom biti sve više, tako da se već od utorka očekuju tropske noći, odnosno minimalne temperature iznad 20°C, dok će se maksimalne dnevne temperature u većini dana kretati između 35 i 38°C, u sredu ponegde i do 39°C. Jedino se u ponedeljak očekuju nešto niže temperature, između 33 i 35°C.

Prognoza za Novi Sad 10 dana (ECMWF)

Osveženje se očekuje od petka, 16. jula, o čemu ćemo pisati detaljnije u ponedeljak. Postoje tendencije da maksimalne temperature konačno budu čak i ispod 25°C, i da se “kvalitetno” rashladimo od vrućina.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *