Noćas kiša prelazi u sneg, period hladnijeg vremena do petka

Kao što smo to na našoj Facebook stranici već objavili, noćas će se preko Vojvodine premeštati hladni front u sklopu ciklona čiji se centar nalazi iznad Bosne i Hercegovine, a čiji će se centar u drugom delu noći premestiti i preko našeg područja. Narednih dana hladnije vreme, uz temperature primerene kalendaru.

U nastavku večeri u Vojvodini oblačno sa povremenom kišom. Duvaće umeren, na udare jak jugoistočni vetar u Banatu, u ostatku Vojvodine uglavnom umeren severozapadni. U prvom delu noći jak, ponegde kratkotrajno na udare i olujni severozapadni vetar doneće osetniji pad temperatura.

Već oko 23:30 (za oko pola sata) kiša će preći u susnežicu i sneg na severu i severozapadu pokrajine, a u nastavku noći i u ostalim predelima. Do jutra, kada se uostalom i očekuje potpuni prestanak padavina, snežni pokrivač će se formirati uglavnom severu i zapadu Vojvodine, dok se u ostatku Vojvodine očekuje tek simboličan pokrivač, koji verovatno neće biti ni kompaktan.

Istovremeno, na severu i zapadu pokrajine može se očekivati 3 do 5cm snežnog pokrivača.

Visina snega u ponedeljak ujutru (WRF)

U ponedeljak će se jutarnje temperature kretati između 0 i 1°C, a maksimalne dnevne od 3 do 6°C. Jasno je da će se snežni pokrivač koji će se noćas ponegde formirati, već tokom sutrašnjeg dana istopiti.

Sutra uveče novi sneg na jugu pokrajine

Sutra uveče i u prvom delu noći ka utorku na jugu pokrajine (ugl. Srem i južni Banat) očekuje se malo vlažnog snega, koji može ponegde sasvim simbolično zabeleti.

U utorak će se jutarnje temperature kretati između -2 i 0°C, a maksimalne dnevne od 2 do 4°C. U utorak će preovladavati pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa snegom slabog intenziteta, koji se neće zadržavati na tlu. Duvaće umeren severozapadni vetar.

Snežne padavine na jugu (WRF)

U sredu ujutru pojava slabog mraza, uz minimalne temperature malo ispod nule, dok će se maksimalne dnevne kretati između 2 i 4°C.

Otopljenje od petka

Od petka se očekuje 2 do 3 dana toplijeg vremena, pa će se tako kraj januara završiti u znaku temperatura iznad prosečnih vrednosti. Dnevne temperature bi mogle dostizati 10°C krajem sedmice, dok bi novo zahlađenje, slično današnjem, usledilo u ponedeljak 1. februara.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!