Noćas kiša prelazi u sneg, period hladnijeg vremena do petka

Kao što smo to na našoj Facebook stranici već objavili, noćas će se preko Vojvodine premeštati hladni front u sklopu ciklona čiji se centar nalazi iznad Bosne i Hercegovine, a čiji će se centar u drugom delu noći premestiti i preko našeg područja. Narednih dana hladnije vreme, uz temperature primerene kalendaru.

U nastavku večeri u Vojvodini oblačno sa povremenom kišom. Duvaće umeren, na udare jak jugoistočni vetar u Banatu, u ostatku Vojvodine uglavnom umeren severozapadni. U prvom delu noći jak, ponegde kratkotrajno na udare i olujni severozapadni vetar doneće osetniji pad temperatura.

Već oko 23:30 (za oko pola sata) kiša će preći u susnežicu i sneg na severu i severozapadu pokrajine, a u nastavku noći i u ostalim predelima. Do jutra, kada se uostalom i očekuje potpuni prestanak padavina, snežni pokrivač će se formirati uglavnom severu i zapadu Vojvodine, dok se u ostatku Vojvodine očekuje tek simboličan pokrivač, koji verovatno neće biti ni kompaktan.

Istovremeno, na severu i zapadu pokrajine može se očekivati 3 do 5cm snežnog pokrivača.

Visina snega u ponedeljak ujutru (WRF)

U ponedeljak će se jutarnje temperature kretati između 0 i 1°C, a maksimalne dnevne od 3 do 6°C. Jasno je da će se snežni pokrivač koji će se noćas ponegde formirati, već tokom sutrašnjeg dana istopiti.

Sutra uveče novi sneg na jugu pokrajine

Sutra uveče i u prvom delu noći ka utorku na jugu pokrajine (ugl. Srem i južni Banat) očekuje se malo vlažnog snega, koji može ponegde sasvim simbolično zabeleti.

U utorak će se jutarnje temperature kretati između -2 i 0°C, a maksimalne dnevne od 2 do 4°C. U utorak će preovladavati pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa snegom slabog intenziteta, koji se neće zadržavati na tlu. Duvaće umeren severozapadni vetar.

Snežne padavine na jugu (WRF)

U sredu ujutru pojava slabog mraza, uz minimalne temperature malo ispod nule, dok će se maksimalne dnevne kretati između 2 i 4°C.

Otopljenje od petka

Od petka se očekuje 2 do 3 dana toplijeg vremena, pa će se tako kraj januara završiti u znaku temperatura iznad prosečnih vrednosti. Dnevne temperature bi mogle dostizati 10°C krajem sedmice, dok bi novo zahlađenje, slično današnjem, usledilo u ponedeljak 1. februara.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *