Nestabilno sa čestom kišom do petka, temperature oko normale

U narednih 5 dana, kao i danas do kraja dana, očekuje nas promenljivo i nestabilno vreme sa povremenom kišom i pljuskovima, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Nije isključena ni pojava sugradice (sitnog leda pomešanog sa kišom), obzirom na nisku nultu izotermu. Temperature će biti u okvirima proseka do 22. aprila, nakon čega mogu izaći i malo izvan tih okvira.

Danas do kraja dana promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima koji mogu biti praćeni grmljavinom. To znači da će se negde zadržati suvo vreme, bez kapi kiše, dok lokalno može pasti i značajnija količina kiše. Maksimalne temperature danas se kreću između 16 i 19°C. Duva umeren istočni i severoistočni vetar.

Sutra još nestabilnija atmosfera. Uslova za kratkotrajnu kišu i pljuskove praćene grmljavinom biće tokom celog dana, međutim znatno više u poslepodnevnim i večernjim satima, u odnosu na prvi deo dana. Moguća je i pojava sugradice u drugom delu dana. Jutarnje temperature kretaće se između 6 i 9°C, a maksimalne dnevne od 16 do 18°C. Duvaće slab do umeren vetar, promenljivog smera.

U utorak vreme bez bitnije promene. Promenljivo oblačno, nešto svežije, uz lokalne pljuskove sa češćom pojavom u poslepodnevnim i večernjim satima u odnosu na prvi deo dana. Jutarnje temperature između 7 i 9°C, a maksimalne dnevne od 13 do 16°C. Vetar slab do umeren, promenljivog smera.

U sredu i četvrtak zadržava se promenljivo i nestabilno vreme, međutim treba očekivati smanjenje učestalosti pojave padavina, odnosno ređu pojavu pljuskova u odnosu na prethodna dva dana. Biće više lokacija koja će imati suvo vreme tokom celog dana, ali još uvek uz znatnu količinu oblaka. Jutarnje temperature kretaće se između 6 i 9°C, a maksimalne dnevne od 15 do 17°C.

Lokalno značajnije akumulacije padavina narednih dana (ICON) – meteologix.com

Od petka treba računati na konačno znatno više sunca i suvo vreme, bez padavina. Dnevne temperature u petak i za vikend kretale bi se između 16 i 19°C, a u nedelju 23. aprila ponegde i do 20°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *