Narednih dana uglavnom suvo i hladnije uz slab jutarnji mraz

Narednih dana očekuje se promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme sa intervalima sunčanog vremena. Sutra uveče ponegde slab sneg. Nakon današnjeg hladnog fronta narednih dana biće hladnije uz temperature primerene dobu godine, i u skladu sa višegodišnjim prosekom za drugu dekadu decembra. U danima do petka očekuje se slab jutarnji mraz.

Maksimalne temperature u utorak (ARW model)
Maksimalne temperature u utorak (ARW model)

U utorak će na području Vojvodine preovladavati promenljivo oblačno vreme, u prvom delu dana sa intervalima sunčanog vremena. Kasnije poslepodne i uveče uz jače naoblačenje mestimično se očekuje sneg koji će se topiti u dodiru sa tlom. U utorak će duvati umeren, povremeno jak severozapadni vetar, što će dodatni pojačati osećaj hladnoće. Jutarnje temperature kretaće se između -3 i -1°C, a maksimalne dnevne između 2 i 3°C.

U sredu se očekuje malo do umereno oblačno vreme sa dužim intervalima sunčanog vremena, posebno u drugom delu dana. Duvaće uglavnom umeren zapadni i severozapadni vetar. Ujutru pojava slabog mraza. Minimalne temperature kretaće se između -2 i 0°C, a maksimalne dnevne od 3 do 5°C.

U četvrtak i petak bez bitnije promene, nešto toplije

U četvrtak i petak ne očekuje se bitnija promena vremena, već se zadržava promenljivo oblačno vreme i bez padavina sa intervalima sunčanog vremena. U četvrtak se još uvek očekuje pojava slabog jutarnjeg mraza, dok bi uz lagani porast temperatura u petak ponegde jutarnji mraz izostao. Dnevne temperature u četvrtak će se kretati između 4 i 7°C, a u petak od 6 do 9°C.

Do kraja godine bez značajnijih promena vremena

Značajnije promene vremena u vidu dugotrajnijih padavina, osetnijeg zahlađenja ili otopljenja – ne treba očekivati sve do kraja godine, odnosno do kraja aktuelne sedmice. Za sada postoje signali da bi do promene u vidu zahlađenja i mogućih snežnih padavina moglo doći upravo na samom početku nove godine.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *