Narednih dana uglavnom suvo i hladnije uz slab jutarnji mraz

Narednih dana očekuje se promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme sa intervalima sunčanog vremena. Sutra uveče ponegde slab sneg. Nakon današnjeg hladnog fronta narednih dana biće hladnije uz temperature primerene dobu godine, i u skladu sa višegodišnjim prosekom za drugu dekadu decembra. U danima do petka očekuje se slab jutarnji mraz.

Maksimalne temperature u utorak (ARW model)
Maksimalne temperature u utorak (ARW model)

U utorak će na području Vojvodine preovladavati promenljivo oblačno vreme, u prvom delu dana sa intervalima sunčanog vremena. Kasnije poslepodne i uveče uz jače naoblačenje mestimično se očekuje sneg koji će se topiti u dodiru sa tlom. U utorak će duvati umeren, povremeno jak severozapadni vetar, što će dodatni pojačati osećaj hladnoće. Jutarnje temperature kretaće se između -3 i -1°C, a maksimalne dnevne između 2 i 3°C.

U sredu se očekuje malo do umereno oblačno vreme sa dužim intervalima sunčanog vremena, posebno u drugom delu dana. Duvaće uglavnom umeren zapadni i severozapadni vetar. Ujutru pojava slabog mraza. Minimalne temperature kretaće se između -2 i 0°C, a maksimalne dnevne od 3 do 5°C.

U četvrtak i petak bez bitnije promene, nešto toplije

U četvrtak i petak ne očekuje se bitnija promena vremena, već se zadržava promenljivo oblačno vreme i bez padavina sa intervalima sunčanog vremena. U četvrtak se još uvek očekuje pojava slabog jutarnjeg mraza, dok bi uz lagani porast temperatura u petak ponegde jutarnji mraz izostao. Dnevne temperature u četvrtak će se kretati između 4 i 7°C, a u petak od 6 do 9°C.

Do kraja godine bez značajnijih promena vremena

Značajnije promene vremena u vidu dugotrajnijih padavina, osetnijeg zahlađenja ili otopljenja – ne treba očekivati sve do kraja godine, odnosno do kraja aktuelne sedmice. Za sada postoje signali da bi do promene u vidu zahlađenja i mogućih snežnih padavina moglo doći upravo na samom početku nove godine.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!