Narednih dana promenljivo, od sutra znatno hladnije, južnije uz sneg

Danas do kraja dana umereno do potpuno oblačno vreme, kasno poslepodne i večeras sa povremenom kišom. Prestanak padavina očekuje se sutra tokom jutra i ranog prepodneva. Od utorka će biti znatno hladnije, ali će biti suvo do petka.

Dok se danas dnevne temperature u Vojvodini kreću između 12 i 17°C, sutra će biti znatno hladnije. Kasnije popodne, večeras, i tokom noći, očekuje nas povremena kiša. Duvaće umeren vetar južnih smerova, večeras u okretanju na severozapadni. Sutra, ali i tokom utorka, duvaće umeren, na udare povremeno jak severozapadni vetar – što će dodatno pojačavati osećaj hladnoće.

U ponedeljak se jutarnje i dnevne temperature neće bitnije razlikovati, odnosno živa u termometrima kretaće se između 3 i 5°C ujutru, a između 6 i 8°C tokom dana.

Za razliku od Vojvodine, u centralnim i južnim predelima zemlje tokom ponedeljka i utorka očekuju se povremene padavine, naročito južno od linije Užice – Kragujevac – Negotin. Uz pad temperatura, u brdsko-planinskim predelima kiša će brzo preći u susnežicu i sneg, uz formiranje snežnog pokrivača, čak i u brdskim predelima, iznad 300-400mnv. Zlatibor i Kopaonik mogu računati na 10-15cm snega, ako ne i do 20cm na tlu u utorak uveče. Susnežice i snega kratko može biti i u nizijama centralne i južne Srbije, ali se u nizijama ne očekuje formiranje snežnog pokrivača.

Po prestanku padavina i delimičnom razvedravanju očekuje se pojava umerenog mraza u većini predela, a ponegde očekuje i pojava jakog mraza – u mestima sa snežnim pokrivačem na tlu.
Visina snega u utorak uveče (WRF)

U utorak na području Vojvodine promenljivo oblačno i suvo vreme, uz kraće sunčane periode. Minimalne temperature kretaće se između -1 i 1°C, a maksimalne dnevne od 4 do 6°C. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, što će dodatno pojačati osećaj hladnoće.

Subjektivni osećaj hladnoće u utorak ujutru (WRF)

Uglavnom suvo vreme zadržava se i u sredu, i tokom četvrtka. Uslediće i porast temperatura, te će živa u termometrima u većini mesta u sredu dostići 10°C, a u četvrtak će prelaziti 10°C, i ponegde dostizati 14°C. Nova promena vremena, kako stoje stvari slična ovoj koja nam je već vrlo blizu, odigraće se u petak tokom dana.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 471

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.