Narednih dana lokalni pljuskovi, u nedelju pojačan vetar i osveženje

Narednih dana naše područje biće pod uticajem visinskog ciklona sa centrom na istoku Evrope, dok nas u nedelju očekuje i premeštanje hladnog fronta preko našeg područja. U nedelju u drugom delu dana očekuje se advekcija hladnijeg vazduha, pa će u ponedeljak biti nešto svežije vreme. U nedelju će biti i vetrovito.

Tokom petka i subote preovladavaće malo do umereno oblačno vreme uz umeren razvoj dnevne oblačnosti. Biće toplo vreme, uz maksimalne temperature između 26 i 29°C, dok će se jutarnje temperature kretati od 12 do 15°C. Uz nestabilnu vazdušnu masu, očekuje se lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, naročito tokom poslepodnevnih časova. Češća pojava pljuskova očekuje se tokom petka, i to u zapadnoj polovini pokrajine.

Drugog dana vikenda preovladavaće promenljivo oblačno vreme, ujutru i tokom prepodneva mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će biti praćeni grmljavinom. U drugom delu dana će biti suvo vreme, uz delimično razvedravanje. Duvaće umeren do jak severni i severozapadni vetar. Minimalne temperature kretaće se između 15 i 19°C, dok će maksimalne dnevne biti u intervalu od 24 do 27°C.

Jaki udari vetra u nedelju ujutru i pre podne (WRF)

Svežiji ponedeljak, u drugom delu sledeće sedmice prve vrućine?

U ponedeljak se očekuje promenljivo oblačno, ali suvo vreme, sa dužim sunčanim intervalima. Jutarnje temperature biće u intervalu od 9 do 12°C, a maksimalne dnevne od 22 do 24°C. Duvaće umeren severni i severozapadni vetar.

U utorak i sredu takođe treba očekivati zadržavanje suvog vremena, uz više sunčanih, ali i uz povremene intervale sa nešto više oblaka (dnevni razvoj oblačnosti). Dok će se u utorak dnevne temperature kretati između 25 i 27°C, već u sredu u najtoplijem delu dana biće oko 30°C. Od četvrtka 17. juna dnevne temperature će prelati 30°C, dok bi živa u termometru ponegde mogla dostizati i 34°C krajem sledeće nedelje.

Prognoza za Novi Sad 10 dana (ECMWF)
Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *