Narednih dana hladnije uz moguć mraz sredinom nedelje, toplije od petka

Naredna četiri dana obeležiće promenljivo oblačno i hladnije vreme. U ponedeljak i utorak duvaće pojačan vetar severnih smerova. U sredu i četvrtak u jutarnjim časovima uz (moguć) izostanak oblaka, očekuje se pojava slabog mraza, a pri tlu i umerenog. U sredu će u predelima južno od Beograda padati kiša i susnežica, a u brdsko-planinskim predelima (već iznad 300mnv) sneg. Na ovaj deo zemlje intenzivnije će uticati ciklon, čiji će se centar premeštati iz Jonskog i Egejsko more. Zima će nam ponovo pokazati zube, ali ovog puta u oslabljenom izdanju.

Na jugu i istoku ponovo sneg? (ECMWF)

U ponedeljak će u Vojvodini preovladavati pretežno do potpuno oblačno i prohladno vreme, uz umeren, u prvom delu dana ponegde na udare i jak severni i severoistočni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 4 i 6°C, a maksimalne dnevne od 8 na severu do 11°C na jugu pokrajine. Zadržaće se uglavnom suvo vreme.

U utorak se tokom većeg dela dana zadržava pretežno do potpuno oblačno vreme, u toku večeri i noći ka sredi uslediće delimično razvedravanje. Biće uglavnom suvo. Vetar uglavnom umeren, severni i severoistočni. Jutarnje temperature kretaće se između 0 i 2°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 6 do 8°C.

U sredu i četvrtak moguć mraz

Sredinom sedmice treba očekivati malo do umereno oblačno, i takođe suvo vreme. Vedriji periodi u noćnim satima, kako u noći ka sredi, tako i u noći ka četvrtku, mogli bi usloviti bolje noćno izračivanje odnosno hlađenje, što bi kao posledicu imalo pojavu temperatura ispod 0°C.

Dakle, veliki faktor biće oblačnost. Zato svima onima kojima bi eventualna pojava mraza mogla naneti štetu, predlažemo praćenje naše trodnevne prognoze vremena u narednim danima.

Jutarnje temperature u četvrtak ispod nule (ECMWF)

Prema večerašnjim očekivanjima (ponedeljak) u sredu će se jutarnje temperature kretati između -2 i 1°C, a maksimalne dnevne od 6 do 8°C. U četvrtak, jutarnje temperature bi se kretale od -3 do 0°C, a maksimalne dnevne između 9 i 11°C.

Toplije od petka

Od petka treba očekivati priliv toplije vazdušne mase na naše područje, te bi maksimalne temperature ponovo dostizale 15°C. Ipak, u danima narednog vikenda, moguće je kratkotrajno (jednodnevno) zahlađenje, o čemu ćemo detaljnije pisati sredinom sedmice.

U svakom slučaju, očekuje nas ponovo topliji period, i bez zahlađenja kakvo smo imali početkom sedmice na izmaku, odnosno ovog koje nastupa od ponedeljka.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!