Narednih 10 dana Miholjsko leto uz obilje sunca, u pojedinim danima preko 25°C

U narednom periodu dok se na zapadu Evrope očekuje uticaj serije ciklona, nad našim delom Evrope istovremeno se očekuje uticaj polja povišenog vazdušnog pritiska odnosno anticiklona. Prolazna, i ne naročito intenzivna promena vremena mogla bi da usledi sredinom naredne sedmice, nakon čega bi se ponovo uspostavilo anticiklonalno polje koje bi ozbeđivalo stabilno i toplo vreme za ovo doba godine.

Sinoptička situacija u petak (GFS)
Sinoptička situacija u petak (GFS)

Tokom naredna tri dana, odnosno do kraja aktuelne nedelje, očekuje se pretežno sunčano i postepeno sve toplije vreme. U jutarnjim časovima očekuje se tek ređa pojava jutarnje sumaglice ili kratkotrajne magle (sa najvećom verovatnoćom narednog jutra – petak).

U petak će se jutarnje temperature kretati između 6 i 9°C, a maksimalne dnevne od 17 do 20°C. Duvaće slab istočni i jugoistočni vetar. U danima vikenda, minimalne temperature kretaće se između 8 i 11°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 23 do 25°C. Vetar uglavnom slab, i južnih smerova.

Još topliji početak naredne sedmice

Tokom prva 2-3 dana naredne sedmice treba očekivati još malo više temperature u odnosu na dane vikenda. Dok se minimalne temperature neće spuštati ispod 10°C, u najtoplijem delu dana živa će se u termometrima kretati između 25 i 27°C.

Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar.

Topao vazduh zahvata veći deo Evrope (GFS)
Topao vazduh zahvata veći deo Evrope (GFS)

Sredinom naredne sedmice moguća prolazna promena

Sredinom predstojeće sedmice, u sredu ili četvrtak, moguća je samo prolazna promena vremena uz naoblačenje i manji pad temperatura. Verovatno bi se zadržalo suvo vreme, a dnevne temperature bi ostale iznad 20°C.

Ova manja promena vremena bila bi kratkog daha, nakon čega bi se ponovo uspostavilo pretežno sunčano i za ovo doba godine toplo vreme, dok signali za intenzivniju promenu vremena ne postoje sve do kraja druge dekade oktobra, odnosno do kraja naredne sedmice.

Pred nama je Miholjsko leto, iskoristite naredni period, a posebno dane vikenda za boravak na otvorenom, po mogućstvu u prirodi izvan gradskih zagađenih područja.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *