Naredna dva dana hladnije uz prizemni mraz u petak, ali Miholjsko leto se ne predaje skoro!

U četvrtak će preovladavati pretežno sunčano i nešto hladnije vreme. Potom će u petak biti malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima, dok se ujutru očekuje mestimična magla uz prizemni mraz u gotovo svim predelima Vojvodine. Ipak, već tokom petka imaćemo novu advekciju toplijeg vazduha po visini, što će se i u prizemlju osetiti tokom vikenda i narednih dana.

U četvrtak će se jutarnje temperature kretati između 4 i 7°C, a maksimalne dnevne od 15 do 17°C. U četvrtak će duvati slab do umeren istočni i severoistočni vetar. U petak se očekuje hladnije jutro, dok će dnevne temperature već biti u manjem porastu u odnosu na četvrtak. Tako će se minimalne temperature u petak kretati između 0 i 3°C, a maksimalne dnevne od 17 do 19°C. Očekuje se česta pojava prizemnog mraza (5cm), uz temperaturu i do -3°C pri tlu. U petak će duvati umeren jugoistočni vetar, u Banatu na udare jak, naročito na jugu.

Jutarnje temperature po ICON modelu, u delu Vojvodine oko 0°C i na 2m visine – meteologix.com

Ponovo toplije za vikend uz malo kiše u subotu

U subotu će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme, dok se u nedelju očekuje nešto manje oblaka. U drugom delu dana u subotu (popodne i uveče) očekuje se manja količina kiše mestimično – nemerljiva, ili simbolična količina vodenog taloga. U nedelju ujutru je zato moguća magla, dok se tokom dana računa na duže sunčane intervale (što u subotu neće biti slučaj).

U subotu će se jutarnje temperature kretati između 7 i 11°C, a maksimalne dnevne od 19 do 21°C. Drugog dana vikenda, minimalne temperature kretaće se između 6 i 9°C, a maksimalne dnevne od 20 do 22 stepena Celzijusa.

Temperaturno posmatrano, ali i po nekim drugim karakteristikama, vreme za vikend imaće karakteristike Miholjskog leta.

Sledeća sedmica u znaku Miholjskog leta

Opširnije o očekivanim vremenskim prilikama sledeće sedmice pisaćemo u danima vikenda (22-23. oktobra). Ipak, gotovo je izvesno da će veći deo sledeće sedmice obeležiti stabilno i za ovo doba godine toplo vreme, uz maksimalne temperature između 21 i 24°C u većini dana, a u pojedenim danima čak i do 26 stepeni Celzijusa.

Odstupanje temperature od normale na 850hPa u ponedeljak po GFS modelu – tropicaldibits.com

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 606

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *