Nakon vrelog petka, prijatnije temperature do utorka

Maksimalne temperature na području Vojvodine danas su se kretale između 33 i 35°C. Sutra će biti neznatno toplije, uz maksimalne temperature između 32°C na severu i 36°C na jugu pokrajine. U danima vikenda će već doći do pada temperatura, pa će ponovo biti znatno prijatnije uz maksimalne vrednosti oko 30°C.

Jutarnje temperature će se u petak kretati između 17 i 19°C. Duvaće umeren, ponegde na udare jak severni i severoistočni vetar u drugom delu dana.

Maksimalne temperature u petak po ICON DWD modelu (meteologix.com)

U noći ka suboti i u prvom delu dana očekuje se promena vremena uz mestimičnu pojavu kiše i pljuskova. U većini mesta zadržalo bi se suvo vreme, ali se ipak mestimično očekuje manja količina kiše, do 5mm vodenog taloga. U drugom delu dana biće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim periodima.

Jutarnje temperature kretaće se između 17 i 19°C, a maksimalne dnevne od 30 do 32°C. Duvaće slab do umeren severni i severoistočni vetar.

Dok u noći ka nedelji ponovo ponegde može biti malo kiše, u nedelju tokom dana preovladavaće pretežno sunčano i prijatno toplo vreme, uz umeren severni i severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 16 i 18°C, a maksimalne dnevne od 28 do 30°C.

U ponedeljak bez bitnije promene vremena, biće pretežno sunčano i prijatno toplo vreme za ovo doba godine. Jutro će biti sveže, uz minimalne temperature između 13 i 15°C, a maksimalne temperature kretaće se između 29 i 31°C.

Tropski talas pomeren za period oko 20. jula

Visoke temperature koje su izmerene danas, a očekuju se i sutra, jesu tropske, ali to ne možemo nazvati tropskim talasom obzirom na trajanje od 2-3 dana. Srećom, osveženje brzo stiže, te ćemo u danima vikenda imati sasvim prijatne letnje temperature, što će biti slučaj i u ponedeljak.

Od utorka sledi novi porast temperatura, te će već u sredu i četvrtak, 20 i 21. jula, maksimalne temperature najverovatnije prelaziti 35°C. Postoji realna mogućnost da temperature iznad 35°C potraju i do kraja sledeće sedmice, uz maksimalne vrednosti i do 38°C u najvrelijim danima. Ipak, više detalja o tome sledi u danima vikenda…

Meteogram za Novi Sad 10 dana – sredina jula ECMWF
Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *