Nakon vrelog dana uveče prolazno pogoršanje, za vikend lepo i prijatno toplo vreme

Danas (četvrtak) očekuje se pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa maksimalnim temperaturama i do 34°C. U kasnim poslepodnevnim i večernjim časovima uz prolazak oslabljenog hladnog fronta u sklopu ciklona sa centrom na istoku Evrope, očekuje se destabilizacija atmosfere uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, pojačan severni vetar, i pad temperatura. U petak i za vikend temperature ispod 30°C, a kako će ka nama priticati i suvlji vazduh, konačno ćemo imati i predah od sparine.

Krajem dana pogoršanje vremena

Tokom dana se očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Jutarnje temperature kretaće se između 20 i 22°C (tropska noć), a maksimalne dnevne biće u intervalu od 32 do 34°C, a uz visoku vlažnost vazduha biće pojačan osećaj sparine.

Maksimalne temperature dostizaće i 34°C (ARW)
Maksimalne temperature dostizaće i 34°C (ARW)

U kasnim poslepodnevnim i večernjim časovima uz prolazak hladne frontalne zone očekuje se destabilizacija atmosfere uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, a postojaće uslovi i za izolovane vremenske nepogode. Ipak, sa druge strane, u nekim predelima bi se moglo zadržati i suvo vreme.

Krajem dana lokalne nestabilnosti (ARW)
Krajem dana lokalne nestabilnosti (ARW)

Vetar će u večernjim časovima biti u pojačanju, tokom prolaska fronta na udare jak, a temperatura će biti u padu, pa će za razliku od ove, noć ka petku biti znatno prijatnija.

U večernjim časovima duvaće pojačan severac (ARW)
U večernjim časovima duvaće pojačan severac (ARW)

Petak i vikend pretežno sunčani i prijatno topli

U petak i u danima vikenda treba očekivati pretežno sunčano vreme, u petak i subotu uz slab do umeren razvoj dnevne oblačnosti, dok nedelja ima dobre šanse da bude gotovo bez oblačka.

Tokom sva tri dana biće prijatno toplo, a uz konačno nešto nižu vlažnost vazduha biće i manje sparno. Boljem subjektivnom osećaju doprineće i svežije noći.

Maksimalne temperature u regionu u subotu (ARW)
Maksimalne temperature u regionu u subotu (ARW)

Jutarnje temperature u petak će se kretati između 16 i 18°C, a maksimalne dnevne od 25 do 27°C. U subotu i nedelju jutarnje temperature biće još niže i kretaće se između 13 i 15°C, dok će se maksimalne dnevne u subotu kretati između 25 i 27°C, a u nedelju od 26 do 29°C.

Prva dekada jula topla, bez velikih vrućina i značajnijih padavina

Prvih 10 dana jula trebalo bi da obeleži uglavnom pretežno sunčano vreme, uz sporadične nestabilnosti u obliku poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom, ali se češće i izraženije nestabilnosti za sada ne očekuju.

Biće toplo, u prvim danima jula i veoma toplo sa maksimalnim temperaturama do 34°C, međutim već 3. jula treba očekivati prvo osveženje koje bi temperature vratilo u normalu na oko 30°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *