Nakon toplog petka nova promena, jače zahlađenje od ponedeljka!

U petak nas očekuje promenljivo oblačno, ali do večernjih sati suvo i toplo vreme. Dnevne temperature kretaće se i do 21°C. U subotu se očekuje kiša, više u noćnim satima i u prvom delu dana, a uslediće i pad temperatura. Prestanak padavina do večernjih sati. Nakon što će u nedelju biti uglavnom suvo, u ponedeljak i utorak mogu se očekivati nove padavine na jugu pokrajine (ne i na severu) uz jače zahlađenje.

U petak će preovladavati promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme, uz kraće sunčane intervale. U večernjim časovima očekuju se kiša i pljuskovi mestimično, a inteziviranje padavina očekuje se u noći ka suboti. Jutarnje temperature kretaće se između 8 i 10°C, a maksimalne dnevne od 19 do 21°C. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar.

U subotu pre podne oblačno vreme sa kišom, koja će u poslepodnevnim časovima biti u slabljenju, a do večeri se očekuje i potpuni prestanak padavina. Očekuje se 15 do 25mm kiše u proseku. Najpre će duvati slab do umeren vetar promenljivog smera, a u drugom delu dana umeren, na udare kratkotrajno jak zapadni i severozapadni. Jutarnje temperature kretaće se između 8 i 10°C, a maksimalne dnevne od 12 do 15°C.

Drugog dana vikenda promenljivo oblačno i uglavnom suvo. Moguća je tek po koja kap kiše. Jutarnje temperature između 4 i 6°C, a maksimalne dnevne od 14 do 16°C. Duvaće umeren severozapadni vetar, na udare povremeno jak.

Projektovana količina padavina (prosek) na osnovu više numeričkih modela (Source: meteologix.com)

U ponedeljak i utorak biće takođe promenljivo oblačno vreme, u ponedeljak sa malo kiše ponegde, dok su u utorak u južnom delu Vojvodine moguće značajnije padavine (poput onih u subotu). Ovaj period je još uvek daleko za precizniju prognozu, zbog još uvek nedefinisane putanje ciklona. U ponedeljak sledi novo zahlađenje, te će maksimalne temperature tokom prva dva dana naredne sedmice biti ispod 10°C. U ponedeljak se ponovo očekuje jak, a na udare i olujni vetar.

Kako stvari stoje, snežna granica tokom utorka bi mogla da se spusti i do brdskih predela!

Povećana oblačnost u utorak 4. aprila će sprečiti pojavu jutarnjeg mraza, ali će zato u sredu i četvrtak naredne sedmice važiti povećana verovatnoća za pojavu slabog mraza na 2m visine, odnosno umerenog mraza pri tlu.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 605

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *