Nakon ređih pljuskova u četvrtak i petak, sledi povratak visokih temperatura, od subote preko 30°C

Nakon dužeg perioda prijatnih temperatura, koje su u pojedinim danima od 8. jula bile i ispod prosečnih vrednosti, ponovo dolazi red na visoke temperature iznad proseka. Narednih dana svakim danom biće postepeno sve toplije, a ovaj talas toplijeg vremena potrajaće barem do utorka 23. jula. Dok će u četvrtak i petak biti uslova za ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom, od subote do utorka biće uglavnom pretežno sunčano i suvo vreme.

Promenljivo uz lokalne nestabilnosti naredna dva dana

U četvrtak i petak na području Vojvodine preovladavaće promenljivo oblačno vreme sa intervalima sunčanog vremena. U četvrtak u poslepodnevnim i večernjim časovima očekuje se lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, uz obilnije padavine vrlo izolovanog karaktera, zbog slabo izraženog visinskog strujanja.

Lokalne nestabilnosti u četvrtak uveče (ARW)
Lokalne nestabilnosti u četvrtak uveče (ARW)

U petak se zadržava promenljivo oblačno i nestabilno vreme, uz tek ređu pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom u poslepodnevnim časovima, što znači da će se u većini krajeva ipak zadržati suvo vreme.

Tokom četvrtka i petka duvaće slab vetar, promenljivog smera. Jutarnje temperature kretaće se između prijatnih 14 i 17°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 26 do 29°C u četvrtak, odnosno od 28 do 30°C u petak.

Maksimalne temperature u petak (ARW)
Maksimalne temperature u petak (ARW)

Vikend pravi letnji: Pretežno sunčano i toplo

U danima vikenda preovladavaće pretežno sunčano i veoma toplo vreme, uz maksimalne temperature malo iznad prosečnih vrednosti. U poslepodnevnim časovima očekuje se umeren razvoj dnevne oblačnosti, ali se padavine ne očekuju.

Duvaće slab vetar promenljivog smera. Minimalne temperature kretaće se između još uvek prijatnih 16 i 19°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 30 do 34°C. Topliji dan biće nedelja.

Drugog  dana vikenda ponegde i do 34°C (ARW)
Drugog dana vikenda ponegde i do 34°C (ARW)

Prolazna destabilizacija i osveženje u noći ka utorku

U ponedeljak se zadržava malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i vema toplo. U večernjim časovima očekuje se destabilizacija atmosfere uz lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom, za koje će biti uslova i tokom noći ka utorku.

Maksimalne dnevne temperature će u ponedeljak dostizati 34°C, dok u utorak neće prelaziti 30°C.

Sve do kraja jula ne treba očekivati duž niz dana sa padavnama, dok će temperature uglavnom biti prave letnje, uz maksimume između 30 i 35°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *