Nakon 23°C u četvrtak, zahlađenje i prolazna kiša od petka

Četvrtak će obeležiti malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, a biće i toplo za ovo doba godine uz maksimume između 21 i 23°C. U petak nas očekuje promena vremena sa kišom, nakon čega sledi nekoliko hladnijih dana, dok je u ponedeljak vrlo moguća i pojava mraza.

Četvrtak će obeležiti duži sunčani intervali i iznadprosečno toplo vreme za treću dekadu oktobra. Nakon minimalnih temperatura koje će se kretati između 5 i 9°C, u najtoplijem delu dana živa u termometrima kretaće se između 21 i 23°C.

Još početkom oktobra u ovoj našoj Facebook objavi smo konstatovali da se više ne očekuju temperature preko 25°C, a neki su rekli da „lupamo gluposti“. Da li smo lupali gluposti, procenite sami.

Promena vremena očekuje se u petak oko sredine dana, kada će uz jače naoblačenje uslediti kiša i pad temperatura. Moguća je i pojava lokalnih pljuskova, te je teško reći koliko će i gde kiše pasti, ali u proseku treba očekivati 5 do 15mm vodenog taloga. U petak će se jutarnje temperature kretati između 10 i 12°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 13°C na severu do 18°C na jugu pokrajine. Najpre će duvati slab do umeren istočni vetar, a potom severni i severoistočni.

Za vikend svežije, u nedelju dosta sunca

U subotu se očekuje umereno do potpuno oblačno i hladnije vreme. Kiše bi bilo mestimično još u noći ka suboti i u prvom delu pre podneva, dok će u nastavku dana biti uglavnom suvo, čak i uz moguće kraće sunčane intervale. Jutarnje temperature kretaće se između 9 i 11°C, a maksimalne dnevne od 11 do 13°C. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar.

Drugog dana vikenda očekuje se znatno više sunca, te će nakon prilično hladnog jutra danju biti nešto toplije u odnosu na subotu. Jutarnje temperature najverovatnije će se kretati između 2 i 5°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 13 do 15°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!