Miholjkoskog leta će biti: Suvo barem do 13. oktobra uz temperature oko i malo iznad normale

Naredni period obeležiće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, čestom pojavom jutarnje sumaglice, a ređe i jutarnje magle. Temperature će biti uglavnom oko prosečnih vrednosti za I, odnosno II dekadu oktobra, a u pojedinim danima i iznad proseka – što će uz stabilno vreme biti indikator da je Miholjsko leto u toku. U nedelju 9. oktobra uz premeštanje oslabljenog hladnog fronta moguća je manja količina kiše, nemerljiva, ili do 1mm – simbolično.

Tokom naredna tri dana preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, posebno u četvrtak. Tokom petka i subote očekuje se nešto više oblaka, ali radiće se o visokim oblacima koji ne donose padavine, a temperatura će biti u postepenom porastu. Tokom ova tri dana očekuje se mestimična pojava jutarnje sumaglice (vidljivost manja od 10km), a ređe se očekuje i jutarnja magla (vidljivost manja od 1km).

Temperature malo iznad normale u našem regionu u subotu (ECMWF) – meteologix.com

U četvrtak i petak jutarnje temperature kretaće se uglavnom između 5 i 8°C, a maksimalne dnevne od 19 do 22°C. U subotu će biti za nijansu toplije, uz jutarnje minimume između 7 i 10°C, i maksimalne dnevne temperature od 21 do 23°C. Tokom četvrtka i petka duvaće slab vetar, promenljivog smera, uglavnom jugoistočni. U subotu će duvati umeren jugoistočni vetar.

U periodu 9-11. oktobar, maksimalne temperature kretaće se uglavnom između 19 i 22°C, dok bi sredinom sledeće sedmice bilo (još) toplije, uz dnevne maksimume do 25 stepeni Celzijusa.

Anticiklonalno polje delovaće na vreme u našim krajevima i sredinom sledeće nedelje (ECMWF) – meteologix.com

U svakom slučaju, očekuje nas najmanje 7- 10 dana suvog i stabilnog vremena, eventualno uz po koju kap kiše, i ređu pojavu jutarnje magle. Danju će biti prijatno toplo za ovo oba godine, pogotovo sada u petak i subotu, i zatim ponovo sredinom naredne sedmice. Iskoristite predstojeći period za radove na otvorenom, bilo da su to radovi u polju, građevinarstvu, ili pak neko zakasnelo sređivanje kupališta za zimsku hibernaciju.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *