Maksimalne temperature danas dostizale 24°C, toplo i u petak, ali uz promenu u drugom delu dana

Danas je na području Srbije najviša temperatura izmerena u Valjevu gde je izmereno 24.2°C, a na području Vojvodine u Sremskoj Mitrovici, gde je izmereno maksimalnih 23.6°C. Toplo za ovo doba godine bilo je i u ostalim vojvođanskim gradovima, a živa u termometru nije prešla 20°C samo na Paliću i u Vršcu. Toplo vreme zadržava se i u petak, ali uz promenu koja se očekuje u drugom delu dana, u vidu mestimične kiše, pojačanog vetra, a ponegde bi moglo i da zagrmi.

Kada govorimo o ostalim gradovima na području Vojvodine, danas je u Novom Sadu maksimalna temperatura iznosila 23°C, u Zrenjaninu 21.7°C, Somboru 21.2°C, Banatskom Karlovcu 21.1°C, Kikindi 21°C. U Beogradu je danas maksimalna temperatura iznosila 22.8°C.

Toplo i u petak, popodne destabilizacija

U petak će preovladavati promenljivo oblačno vreme sa intervalima sunčanog vremena, dok se u drugom delu dana usled uticaja oslabljenog hladnog fronta sa severozapada očekuje destabilizacija atmosfere.

U kasnijim poslepodnevnim i večernjim časovima mestimično se očekuje kiša, a biće uslova i za lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Kada je reč o Vojvodini najveća verovatnoća za prvu grmljavinu biće u Sremu, a na nivou cele Srbije to će pre svega važiti za zapadnu Srbiju.

Simulirana radarska slika u petak uveče (ARW)
Simulirana radarska slika u petak uveče (ARW)
MLCape na zapadu i u delovima Vojvodine do 250 Jkg
MLCape na zapadu i u delovima Vojvodine do 250 J/kg (ARW)
Maksimalne temperature u petak prema ARW modelu
Maksimalne temperature u petak prema ARW modelu

Jutarnje temperature kretaće se između 8 i 12°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 19 do 22°C. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar, kasnije popodne i uveče u okretanju na severozapadni, i tokom prolaska fronta pojačan.

Prognozu za subotu i nedelju možete pročitati na našoj stranici trodnevne prognoze za Beograd i Vojvodinu.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!