Maksimalne temperature danas dostizale 24°C, toplo i u petak, ali uz promenu u drugom delu dana

Danas je na području Srbije najviša temperatura izmerena u Valjevu gde je izmereno 24.2°C, a na području Vojvodine u Sremskoj Mitrovici, gde je izmereno maksimalnih 23.6°C. Toplo za ovo doba godine bilo je i u ostalim vojvođanskim gradovima, a živa u termometru nije prešla 20°C samo na Paliću i u Vršcu. Toplo vreme zadržava se i u petak, ali uz promenu koja se očekuje u drugom delu dana, u vidu mestimične kiše, pojačanog vetra, a ponegde bi moglo i da zagrmi.

Kada govorimo o ostalim gradovima na području Vojvodine, danas je u Novom Sadu maksimalna temperatura iznosila 23°C, u Zrenjaninu 21.7°C, Somboru 21.2°C, Banatskom Karlovcu 21.1°C, Kikindi 21°C. U Beogradu je danas maksimalna temperatura iznosila 22.8°C.

Toplo i u petak, popodne destabilizacija

U petak će preovladavati promenljivo oblačno vreme sa intervalima sunčanog vremena, dok se u drugom delu dana usled uticaja oslabljenog hladnog fronta sa severozapada očekuje destabilizacija atmosfere.

U kasnijim poslepodnevnim i večernjim časovima mestimično se očekuje kiša, a biće uslova i za lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Kada je reč o Vojvodini najveća verovatnoća za prvu grmljavinu biće u Sremu, a na nivou cele Srbije to će pre svega važiti za zapadnu Srbiju.

Simulirana radarska slika u petak uveče (ARW)
Simulirana radarska slika u petak uveče (ARW)
MLCape na zapadu i u delovima Vojvodine do 250 Jkg
MLCape na zapadu i u delovima Vojvodine do 250 J/kg (ARW)
Maksimalne temperature u petak prema ARW modelu
Maksimalne temperature u petak prema ARW modelu

Jutarnje temperature kretaće se između 8 i 12°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 19 do 22°C. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar, kasnije popodne i uveče u okretanju na severozapadni, i tokom prolaska fronta pojačan.

Prognozu za subotu i nedelju možete pročitati na našoj stranici trodnevne prognoze za Beograd i Vojvodinu.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 627

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *