Leto u punom sjaju, stižu vrućine

Nakon aprila i maja koji su bili poprilično hladniji od proseka, što se može reći i za prvu polovinu juna, sledi nam period pozitivnog temperaturnog odstupanja. Blagim letnjim temperaturama otkucavaju poslednji sati, i drugi deo aktuelne sedmice obeležiće temperature koje će u najtoplijem delu dana gotovo svakodnevno biti iznad 30°C. Visoke temperature vrlo lako bi se mogle produžiti i na sledeću nedelju, kada bi moglo biti još toplije (tropski toplo).

Tokom svih narednih dana do kraja sedmice očekuje se malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Dnevni razvoj oblačnosti uglavnom neće donositi padavine narednih dana, ali ne treba da iznenadi po koji izolovan i vrlo kratkotrajan pljusak. Ipak, u velikoj većini predela ostaće suvo.

Polja niskog vazdušnog pritiska koji će se narednih dana nalaziti na zapadu Evrope biće krivci za nagli porast temperatura u našim krajevima, obzirom da će se uspostaviti južno strujanje preko Sredozemlja, što će transportovati vrlo topao vazduh direktno sa severa Afrike u naše krajeve.

Tropski talas jače pogađa predele zapadno od nas (GFS) nedelja

U četvrtak i petak jutra će još uvek biti prijatna, uz minimalne temperature između 15 i 18°C. Maksimalne dnevne temperature kretaće se između 29 i 31°C. Duvaće uglavnom slab, severni i severoistočni vetar.

Još više temperature očekuju se u danima vikenda. Jutarnje temperature kretaće se između 17 i 20°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 31 do 33°C. U subotu će duvati slab do umeren vetar severnih smerova, u nedelju verovatno jugoistočni.

Maksimalne temperature u regionu u petak (WRF)

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *