Leto u punom sjaju, stižu vrućine

Nakon aprila i maja koji su bili poprilično hladniji od proseka, što se može reći i za prvu polovinu juna, sledi nam period pozitivnog temperaturnog odstupanja. Blagim letnjim temperaturama otkucavaju poslednji sati, i drugi deo aktuelne sedmice obeležiće temperature koje će u najtoplijem delu dana gotovo svakodnevno biti iznad 30°C. Visoke temperature vrlo lako bi se mogle produžiti i na sledeću nedelju, kada bi moglo biti još toplije (tropski toplo).

Tokom svih narednih dana do kraja sedmice očekuje se malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Dnevni razvoj oblačnosti uglavnom neće donositi padavine narednih dana, ali ne treba da iznenadi po koji izolovan i vrlo kratkotrajan pljusak. Ipak, u velikoj većini predela ostaće suvo.

Polja niskog vazdušnog pritiska koji će se narednih dana nalaziti na zapadu Evrope biće krivci za nagli porast temperatura u našim krajevima, obzirom da će se uspostaviti južno strujanje preko Sredozemlja, što će transportovati vrlo topao vazduh direktno sa severa Afrike u naše krajeve.

Tropski talas jače pogađa predele zapadno od nas (GFS) nedelja

U četvrtak i petak jutra će još uvek biti prijatna, uz minimalne temperature između 15 i 18°C. Maksimalne dnevne temperature kretaće se između 29 i 31°C. Duvaće uglavnom slab, severni i severoistočni vetar.

Još više temperature očekuju se u danima vikenda. Jutarnje temperature kretaće se između 17 i 20°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 31 do 33°C. U subotu će duvati slab do umeren vetar severnih smerova, u nedelju verovatno jugoistočni.

Maksimalne temperature u regionu u petak (WRF)

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!