Letnji dani uz saharski pesak pred nama, promena u ponedeljak

U danima vikenda, odnosno danas do kraja dana i sutra preovladavaće pretežno sunčano i toplo, pravo letnje vreme. Više temperature očekuju se sutra, a usled ciklonske aktivnosti u Mediteranu, ka našim krajevima će biti transportovana i određena količina saharskog peska. Pesak će zamutiti atmosferu sutra u drugom delu dana, a uz povremene padavine tokom ponedeljka i utorka padaće “prljava kiša”.

Kako danas do kraja dana, tako i sutra, zadržava se pretežno sunčano i toplo vreme. Danas će se maksimalne temperature kretati između 25 i 27°C. U nedelju će se u jutarnjim satima živa u termometru kretati između 12 i 14°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 27 do 29 stepeni Celzijusa.

Priliv tople vazdušne mase u južnu u centralnu Evropu (GFS)

Promena vremena očekuje se u ponedeljak, kada će biti promenljivo oblačno, uz celodnevne uslove za povremenu kišu i pljuskove praćene grmljavinom – ali se češća pojava očekuje ipak kasno popodne i uveče. Ne treba očekivati značajniju količinu padavina! Kako se premeštanje hladnog fronta preko naših krajeva očekuje tek uveče, i u ponedeljak će se zadržati toplo vreme. Jutarnje temperature biće u intervalu od 14 do 16°C, a maksimalne dnevne kretaće se od 25°C na krajnjem severu do 28°C na jugu pokrajne.

Lokalni pljuskovi u ponedeljak kasno popodne (WRF)

Kraj septembra u znaku rane jeseni

U utorak i sredu preovladavaće umereno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kraćim sunčanim periodima, i povremenom kišom. U utorak bi trebalo očekivati 5 do 10mm kiše, lokalno i više, dok će u sredu prema današnjim prognozama padavine biti simbolične. Maksimalne temperature će se tokom ova dva dana kretati oko 20°C, što je na donjoj granici normale za kraj septembra.

U utorak krajem dana počeće da duva pojačan jugoistočni vetar, a košava će biti naročito intenzivna tokom srede, kada se očekuju jaki udari jugoistočnog vetra u Banatu.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *