Lepo vreme uz temperature u normali do kraja meseca, promena početkom naredne sedmice

U danima do kraja sedmice očekuje se stabilno i pretežno sunčano vreme. U četvrtak, a na krajnjem zapadu i severozapadu pokrajine i u ostalim danima – očekuje se mestimična pojava jutarnje magle. U petak i za vikend umeren jugoistočni vetar, u Banatu na udare jak i olujni.

Tokom preostala četiri dana do kraja ovog meseca u Vojvodini će tokom dana preovladavati pretežno sunčano vreme, ujutru uz ređu pojavu magle, odnosno nešto češću pojavu sumaglice – posebno u četvrtak ujutru, kada se ne očekuje značajnije prizemno strujanje vazduha.

U četvrtak će se jutarnje temperature kretati između -1 i 2°C (prizemni mraz u većini predela, ponegde i na 2m), a maksimalne dnevne biće u intervalu od 14 do 16°C.

U petak i za dane vikenda, očekuju se prilično ujednačene temeprature. Jutarnje između 3 i 6°C, u nedelju između 5 i 8°C, a maksimalne dnevne od 17 do 19°C tokom ova tri dana.

Vetrovito u subotu (WRF)

U petak i za dane vikenda duvaće umeren, na udare jak jugoistočni vetar, posebno u Banatu. Na jugu Banata (Vršac ; Banatski Karlovac) očekuju se i udari olujne jačine do 22m/s (80km/h).

Promena verovatno 2. novembra

U ponedeljak se već očekuje umereno naoblačenje, ali bi se prema večerašnjim proračunima zadržalo suvo vreme. Maksimalne temperature i dalje bi bile vrlo prijatne za ovo doba godine, uz maksimume između 14 i 17°C. U utorak treba očekivati premeštanje hladnog fronta preko našeg područja, uz kišu i pad temperatura.

Tako bi se temperature u najtoplijem delu dana od sredine naredne sedmice vratile na ispod 15°C, ali će temperature zapravo biti u skladu sa normalom za početak novembra. Do kraja sledeće nedelje (7.11) nema jačeg zahlađenja na vidiku (koje bi spustilo maksimalne temperature na ispod 10°C), ali bi vreme trebalo biti dinamičnije uz češću smenu suvih i sunčanih i kišnih intervala.

Više detalja očekujte svakako u danima vikenda, kada ćemo detaljnije pisati o očekivanim vremenskim prilikama naredne sedmice.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!