Lepo vreme uz temperature u normali do kraja meseca, promena početkom naredne sedmice

U danima do kraja sedmice očekuje se stabilno i pretežno sunčano vreme. U četvrtak, a na krajnjem zapadu i severozapadu pokrajine i u ostalim danima – očekuje se mestimična pojava jutarnje magle. U petak i za vikend umeren jugoistočni vetar, u Banatu na udare jak i olujni.

Tokom preostala četiri dana do kraja ovog meseca u Vojvodini će tokom dana preovladavati pretežno sunčano vreme, ujutru uz ređu pojavu magle, odnosno nešto češću pojavu sumaglice – posebno u četvrtak ujutru, kada se ne očekuje značajnije prizemno strujanje vazduha.

U četvrtak će se jutarnje temperature kretati između -1 i 2°C (prizemni mraz u većini predela, ponegde i na 2m), a maksimalne dnevne biće u intervalu od 14 do 16°C.

U petak i za dane vikenda, očekuju se prilično ujednačene temeprature. Jutarnje između 3 i 6°C, u nedelju između 5 i 8°C, a maksimalne dnevne od 17 do 19°C tokom ova tri dana.

Vetrovito u subotu (WRF)

U petak i za dane vikenda duvaće umeren, na udare jak jugoistočni vetar, posebno u Banatu. Na jugu Banata (Vršac ; Banatski Karlovac) očekuju se i udari olujne jačine do 22m/s (80km/h).

Promena verovatno 2. novembra

U ponedeljak se već očekuje umereno naoblačenje, ali bi se prema večerašnjim proračunima zadržalo suvo vreme. Maksimalne temperature i dalje bi bile vrlo prijatne za ovo doba godine, uz maksimume između 14 i 17°C. U utorak treba očekivati premeštanje hladnog fronta preko našeg područja, uz kišu i pad temperatura.

Tako bi se temperature u najtoplijem delu dana od sredine naredne sedmice vratile na ispod 15°C, ali će temperature zapravo biti u skladu sa normalom za početak novembra. Do kraja sledeće nedelje (7.11) nema jačeg zahlađenja na vidiku (koje bi spustilo maksimalne temperature na ispod 10°C), ali bi vreme trebalo biti dinamičnije uz češću smenu suvih i sunčanih i kišnih intervala.

Više detalja očekujte svakako u danima vikenda, kada ćemo detaljnije pisati o očekivanim vremenskim prilikama naredne sedmice.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *