Konkretnija kiša moguća tek sledeće nedelje, toplo vreme do nedelje

Još danas se zadržava pretežno sunčano vreme, dok će u petak i u danima vikenda biti znatno više oblaka, ali uglavnom uz zadržavanje suvog vremena. U subotu u prvom delu dana ka našem području premeštaće se hladni front preko istočne periferije anticiklona sa centrom u oblasti Skandinavije, pa nas u danima vikenda očekuju niže temperature u odnosu na četvrtak i petak.

Nakon slabog vetra danas i tokom petka, u subotu i nedelju treba očekivati i umeren, povremeno na udare i jak vetar severnih smerova. Front koji će se izmeštati preko naših krajeva neće obilovati padavinama, zapravo jedva da se ponegde očekuje slaba kratkotrajna kiša.

Dok će se danas dnevne temperature kretati između 19 i 22°C, u petak će biti još toplije, uz dnevne maksimume između 22 i 24°C. Dok će u četvrtak biti sunčano, u petak će biti promenljivo oblačno i suvo vreme, sa sunčanim intervalima.

Petak će biti najtopliji dan u regionu (GFS)

U danima vikenda uz dosta oblaka iznad našeg područja, moguća je po koja kap kiše, naročito u subotu, tokom premeštanja hladnog fronta. Te padavine će biti zanemarljive, i uglavnom nemerljive. U subotu će se maksimalne temperature kretati između 16 i 18°C, a u nedelju od 12 do 14°C. U danima do ponedeljka nema opasnosti od pojave jutarnjih mrazeva, u subotu će često minimalne temperature biti iznad 5°C, a svakako predlažemo da za uvek ažurirane vrednosti jutarnjih i maksimalnih temperatura – pratite našu trodnevnu prognozu vremena.

U nedelju znatno niže temperature (GFS)

Bez sigurne konkretnije kiše

Ozbiljnija kiša još uvek je pod velikim znakom pitanja za sledeću nedelju, i razilaženja u proračunima numeričkih modela su zaista velika, obzirom da sitnice određuju razvoj sinoptičke situacije u skorijem periodu. U ponedeljak je lokalno moguća slaba kiša, eventualno kratkotrajni pljusak, ali u većini mesta će ponovo ostati suvo vreme. Konkretnije padavine “u igri” su tek od četvrtka, odnosno 21. aprila. Kako je to izvan 7 dana od danas, suvišno je pisati bilo šta detaljnije.

U ponedeljak i utorak ostaje sveže vreme, uz jutarnje temperature oko i koji stepen iznad 0°C, i dnevne maksimume do 12°C. U sredu i četvrtak, 20 i 21. aprila, najverovatnije će biti znatno toplije, uz maksimume i do 20 stepeni Celzijusa.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 605

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *