Konačno duži sunčani intervali i otopljenje, novi hladni front u nedelju krajem dana

Tokom naredna tri dana konačno ćemo moći da predahnemo od kiše i neuobičajeno niskih temperatura za ovo doba godine, obzirom da će svakim danom biti sve toplije, a uz promenljivu oblačnost biće suvo uz duže sunčane intervale. Ređa pojava pljuskova i kiše očekuje se u nedelju u večernjim časovima, u sklopu novog hladnog fronta koji će preći preko naših krajeva.

Danas je na području Vojvodine palo u proseku 10 do 20mm vodenog taloga, međutim lokalno je akumulacija kiše dostigla i 30mm. Zaista obilne padavine za svega 12 sati. U petak i subotu očekuje se malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima.

U petak će se jutarnje temperature kretati između 7 i 9°C, a maksimalne dnevne od 20 do 22°C. Duvaće umeren zapadni i severozapadni vetar, krajem dana u okretanju na jugozapadni. Prvog dana vikenda minimalne temperature biće u intervalu od 8 do 11°C, a maksimalne dnevne od 22 do 25°C. Duvaće slab do umeren vetar promenljivog smera, uglavnom južni i jugozapadni.

Letnje temperature u nedelju, osveženje krajem dana

Nedelju će obeležiti promenljivo oblačno vreme sa kraćim sunčanim intervalima, za razliku od petka i subote. Ipak, uprkos tome, očekuju se najviše temperature u ovoj sedmici. Nakon jutarnjih temperatura između 10 i 15°C, maksimalne dnevne temperature biće u intervalu od 20°C na krajnjem severu do 28°C na jugu Banata. U poslepodnevnim i večernjim časovima duvaće umeren do jak severozapadni vetar.

Krajem dana očekuje se destabilizacija atmosfere uz ređu pojavu kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom, u večernjim časovima. Zatim će ponedeljak obeležiti nešto svežije vreme, uz dnevne maksimume između 21 i 23 stepena Celzijusa.

Promenljivo vreme i naredne sedmice sugeriše ECMWF (Meteogram za Zrenjanin)
Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *