Konačno duži sunčani intervali i otopljenje, novi hladni front u nedelju krajem dana

Tokom naredna tri dana konačno ćemo moći da predahnemo od kiše i neuobičajeno niskih temperatura za ovo doba godine, obzirom da će svakim danom biti sve toplije, a uz promenljivu oblačnost biće suvo uz duže sunčane intervale. Ređa pojava pljuskova i kiše očekuje se u nedelju u večernjim časovima, u sklopu novog hladnog fronta koji će preći preko naših krajeva.

Danas je na području Vojvodine palo u proseku 10 do 20mm vodenog taloga, međutim lokalno je akumulacija kiše dostigla i 30mm. Zaista obilne padavine za svega 12 sati. U petak i subotu očekuje se malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima.

U petak će se jutarnje temperature kretati između 7 i 9°C, a maksimalne dnevne od 20 do 22°C. Duvaće umeren zapadni i severozapadni vetar, krajem dana u okretanju na jugozapadni. Prvog dana vikenda minimalne temperature biće u intervalu od 8 do 11°C, a maksimalne dnevne od 22 do 25°C. Duvaće slab do umeren vetar promenljivog smera, uglavnom južni i jugozapadni.

Letnje temperature u nedelju, osveženje krajem dana

Nedelju će obeležiti promenljivo oblačno vreme sa kraćim sunčanim intervalima, za razliku od petka i subote. Ipak, uprkos tome, očekuju se najviše temperature u ovoj sedmici. Nakon jutarnjih temperatura između 10 i 15°C, maksimalne dnevne temperature biće u intervalu od 20°C na krajnjem severu do 28°C na jugu Banata. U poslepodnevnim i večernjim časovima duvaće umeren do jak severozapadni vetar.

Krajem dana očekuje se destabilizacija atmosfere uz ređu pojavu kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom, u večernjim časovima. Zatim će ponedeljak obeležiti nešto svežije vreme, uz dnevne maksimume između 21 i 23 stepena Celzijusa.

Promenljivo vreme i naredne sedmice sugeriše ECMWF (Meteogram za Zrenjanin)

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!