Jutros zabeležen slab mraz u većem delu Vojvodine

Jutros je u većem delu Vojvodine zabeležen prvi mraz ove jeseni. Prema merenjima na glavnim stanicama RHMZ Srbije, temperatura se spustila do -1.3°C u Somboru.

U Kikindi je jutros zabeleženo minimalnih -0.9°C, Zrenjaninu -0.7°C, dok je u Novom Sadu temperatura neznatno “skliznula” ispod nule i to do -0.2°C.

Minimalne temperature u Srbiji – 15. oktobar (Izvor: Ogimet.com)

Mraz jutros nije zabeležen u Banatskom Karlovcu i Vršcu, kao i u Sremskoj Mitrovici – iako je tamo bilo zaista blizu. U Sremskoj Mitrovici zabeležen je slab prizemni mraz (na 5cm iznad tla), a to je naravno bio slučaj i u ostalim mestima gde se temperatura spustila ispod nule i na 2 metra visine.

Za očekivane vremenske prilike pogledajte našu TRODNEVNU PROGNOZU ZA VOJVODINU i BEOGRAD, a za večeras je u planu i detaljniji članak sa očekivanim vremenskim prilikama u narednih 7 dana.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *