Jutros zabeležen slab mraz u većem delu Vojvodine

Jutros je u većem delu Vojvodine zabeležen prvi mraz ove jeseni. Prema merenjima na glavnim stanicama RHMZ Srbije, temperatura se spustila do -1.3°C u Somboru.

U Kikindi je jutros zabeleženo minimalnih -0.9°C, Zrenjaninu -0.7°C, dok je u Novom Sadu temperatura neznatno “skliznula” ispod nule i to do -0.2°C.

Minimalne temperature u Srbiji – 15. oktobar (Izvor: Ogimet.com)

Mraz jutros nije zabeležen u Banatskom Karlovcu i Vršcu, kao i u Sremskoj Mitrovici – iako je tamo bilo zaista blizu. U Sremskoj Mitrovici zabeležen je slab prizemni mraz (na 5cm iznad tla), a to je naravno bio slučaj i u ostalim mestima gde se temperatura spustila ispod nule i na 2 metra visine.

Za očekivane vremenske prilike pogledajte našu TRODNEVNU PROGNOZU ZA VOJVODINU i BEOGRAD, a za večeras je u planu i detaljniji članak sa očekivanim vremenskim prilikama u narednih 7 dana.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 461

Komentar: